Karol Nogala Napisano 10 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 To chyba zależy od tego w jakim formacie puszczają dany program. Zauważyłem że na jednym filmie jest dźwięk przestrzenny gdzie np lektora slychac w każdym z głośników A na innym juz zdecydowanie lepszy jak w DD. Ciekawe czy nie ma ograniczeń co do jakości formatu dźwięku gdyż wiadomo sygnał idzie w moim przypadku po antenie satelitarnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 jak zauważyłeś, format dźwięku zależy od nadawcy. jeżeli chcesz uzyskać "czyste" DD (żeby taką ściżkę dekoder podał do ampli) np. ze wspomnianego Canal+, czy też HBO, to podstawą jest zmiana ścieżki dźwiękowej w dekoderze NC+ na oryginalną (nie z lektorem). Z lektorem chyba żaden kanał polski nie nadaje w 5.1. Chyba, gdyż osobiście tego nie testowałem i nie potrzebowałem, filmy zawsze oglądam z napisami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Tak, tylko oryginalne ścieżki są w dźwięku 5.1. Nie wiem jak z Netflixem tam nie sprawdzałem wszystkiego być może coś jest z lektorem w 5.1 MM7025 oczywiście da się zautomatyzować. Zadzwoń do nas to Ci powiemy jak. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Nogala Napisano 11 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 (edytowany) Dziękuję za podpowiedź. Jutro to sprawdzę. Co do zautomatyzowania końcówki oczywiscie zadzwonie. Z góry dziękuję Edytowano 11 grudnia 2018 przez Karol Nogala Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts