Adam Szkudlarek Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Prosze o porade bo juz mam mętlik w głowie - Konkretnie – chce kupic coś dające namiastkę dobrego audio. Oczywiscie ogranicza mnie budżet. Na nieduzy pokój ok 15 m2, muzyka różna – od klasyki, rock i trochę metal. Lubię mocniejsze udzerzenie ale i zeby nie było to męczące po paru godz. słuchania np .radia przez żonę. Po czytaniu wielu watków i analizie dochodze dwniosku ze chyba zakupię Marantza 611 (bo ma wszystko w jednym) oraz, i tu pojawia się problem, głosniki do niego: mam mozliwość w tej samej cenie uzywane Epos Epic 2 lub Kef IQ3. Albo, zeby jeszcze skomplikować, Dali zensor 3(jest obniżka). Słuchałem dwóch pierwszych ale nie z tym Marantzem tylko: Epos był z Denonem DM37 – i wypadło tak sobie, Kef był z jakimś super wzmakiem i wypadło duzo lepiej, Wiem, ze obie kolumny to uzywane, stąd pewne obawy (Kef to ma ponad 10lat) – czy istnieje coś takiego jak stażenie sie gumy w głośnikach (tak jak w oponach?). Albo wyczytałem o Yamaha MCR-N670D może to bedzie dużą różnicą Pytania: 1) Która z uzywanych kolumn zagra lepiej z Marantzem 2) Czy moze jednak warto dołozyc troche grosza zeby szarpnać się na Dali zensor 3 3) Czy np w/w Yamaha bedzie duzo lepszym rozwiazaniem? Dzięki za wszelkie porady, wszystkie je dokładnie przeglądam i analizuję. P.S. nie mam za bardzo możliwości odbyc podrózy do sklepu na odsłuchy, może tylko umówię sie na Marantza + dali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Witaj. A jakim maksymalnym budżetem dysponujesz? Jeśli ma być dobrze grający system, rzeczywiście warto pozostać przy Marantz MCR 611, do którego dobranym optymalne kolumny. Dali Zensor 3 to dobry wybór, jako alternatywa warto także spojrzeć na Heco Aurora 300 oraz Indiana Line Tesi 261. To odpowiednio dobrane systemy, kolumnt które w pełni wykorzystają potencjał amplitunera i będą w stanie dobrze nagłośnić Twój salon. Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 listopada 2018 Wbrew pozorom ta stacyjka jest taka sobie. Patrząc oczywiście na cenę. Bardziej polecam Cyrus one + chromecast audio . Tylko ile masz płyt? Ten Marantz zagra najlepiej z quantum 723. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts