Skocz do zawartości

Yamaha rx-a1080 + Samsung UE48H6400 Dolby Digital - dzwiek przerywa

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Dnia 29.07.2020 o 13:37, S4Home napisał:

Dobrze by było aby ktoś jeszcze mógł to sprawdzić. z drugiej strony jeżeli problem widniał by w amplitunerach Yamaha to byłoby to raczej globalne A nie to że występuje u pięciu osób na forum. Tak myślę

Może nie tyle w amplitunerach co raczej ich braku współpracy w konkretną wersją aplikacji , i na konkretny system (Android TV)

To raczej jednostkowe przypadki, lecz Yamaha przewija się cały czas .

Aha, ja miałem podłączone optykiem ( i nadal mam)

Edytowano przez Iron
  • 1 year later...
Napisano
Dnia 29.07.2020 o 14:16, MuadDib napisał:

Super inicjatywa 👋

Ja mam soundbar JBL i na optyku spięte z tv Samsung seria 6700. W momencie oglądania netflixa na DD ustawione w tv, też występują przerwy w dźwięku. Jes to na zasadzie przycieciacia, ale jak przełączę w tv na PCM problem znika. Nie wiem czy to wina tv czy apki Netflixa. 

Napisano

Rozwiązałem problem wynikający z przerwami dźwięku . Problem w moim przypadku leżał w kablu HDMI mimo że były testowane hdmi 1.4 - 2.0 !!! . Zakupiłem kabel Marki "Audioquest" - HDMI 48G Pearl i problem zniknął jak za dotknięciem różdżki , teraz mam nauczkę że jakość i wykonanie nie idzie z standardami .

Napisano
4 godziny temu, rase napisał:

Ja mam soundbar JBL i na optyku spięte z tv Samsung seria 6700. W momencie oglądania netflixa na DD ustawione w tv, też występują przerwy w dźwięku. Jes to na zasadzie przycieciacia, ale jak przełączę w tv na PCM problem znika. Nie wiem czy to wina tv czy apki Netflixa. 

Problem rozwiązany. W opcjach Netflix wyłączyłem dźwięk 5.1. 😁