Jakub Kosiński Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 Witam. Chciałbym się doradzić ,jakie głośniki sufitowe założyć do salonu ,o powierzchni 40m2 ,salon ma kształt prostokąta, dwa głośniki będą wisieć z przodu po rogach, i z tyłu nad kanapą. Z tego co wyczytałem ,trzeba zrobić skrzynkę i ją wygłuszyć , tylko nie wiem jakiej firmy głośniki wybrać . Do tego chciałbym dokupić amplituner . Koszt 4 głośników 2000zł. Przeznaczenie : do muzyki i filmów , Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 (edytowany) Już był kiedyś taki temat... Głośniki sufitowe jako muzyka w tle mogę się sprawdzić. Do muzyki i filmów w takim budżecie klasyczny wzmacniacz stereo lub amplituner stereo. W tym budżecie tylko sprzęt używany. Potrzebne jeszcze źródło - odtwarzacz CD, gramofon lub dac. Da się to jakoś ogarnąć ale za mało informacji zawarłeś. Odsyłam do tematu "Jak pisać pierwsze posty na forum. Edytowano 3 grudnia 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 Nie ma znaczenia czy nowe czy używane. Głośniki sufitowe w takim pomieszczeniu i tak będą robić jako tło. Nie nadają się do słuchania muzyki. Tego nie zmienisz. Zbuduj sobie w ich oparciu kino domowe. I tyle. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Kosiński Napisano 3 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 Jeśli bym zrobił kino domowe w oparciu o te głośniki to co polecacie? jestem w stanie dać 5-6 tys za komplet kina domowego z tymi 4 głośnikami sufitowymi/naściennymi. Co polecacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 W tej cenie zbudujesz fajne kino w oparciu o Onkyo 686 oraz kolumny instalacyjne dali lub monitor audio. Do tego sobwoofer elac lub heco aurora. Jeśli byłbyś zainteresowany pisz do nas o wyceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 6 godzin temu, S4Home napisał: Nie ma znaczenia czy nowe czy używane. Głośniki sufitowe w takim pomieszczeniu i tak będą robić jako tło. Nie nadają się do słuchania muzyki. Tego nie zmienisz. Zbuduj sobie w ich oparciu kino domowe. I tyle. Piotr Piotrek czytaj ze zrozumieniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 No teraz to sobie poczytam, jak edytowałeś post Wcześniej było tam co innego ..... :):P Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 Zdecydowanie Melodika https://sklep.rms.pl/melodika-bli8-bli-8-glosniki-instalacyjne-scienne-sufitowe-okragle-do-zabudowy-2-szt https://sklep.rms.pl/melodika-bli6-bli-6-glosniki-instalacyjne-scienne-sufitowe-okragle-do-zabudowy-2-szt Zerknij tez na nasze filmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts