grzegorz robert Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 Proszę o polecenie budżetowych słuchawek do słuchania w domu bluesa i jazzu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 Przekraczając nieznacznie budżet możesz kupić świetne ATH-AVC500 - obecnie w promocji za 249zł. Te słuchawki nawet w swojej detalicznej cenie wybijają się stosunkiem cena/ jakość. Duże, wygodne o neutralnej charakterystyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 Ja wolałbym Creative Aurvana Live 2. Czasem w promocjach można je dostać nie przekraczając budżetu . Z tańszych słuchawek celował bym Koss UR40. W przeciwieństwie do zamkniętych CAL2 są konstrukcją otwartą i przez to zupełnie nie izolują od otoczenia. Wprawdzie mają charakter raczej sporych słuchawek mobilnych, jednak najlepiej sprawdzają się w warunkach domowych. Są bardzo wygodne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz robert Napisano 8 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 Idąc w stronę 300zł ,to będzie cos słyszalnie lepszego (zamknięte lub dokanałowe do tabletu} ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 Creative Aurvana Live 2 wtedy możesz na dzień dzisiejszy kupić bez promocji . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 Dnia 3.12.2018 o 22:54, grzegorz robert napisał: Proszę o polecenie budżetowych słuchawek do słuchania w domu bluesa i jazzu. Zdziwiłem się słuchawkami Koss KSC75 - jeżeli nie oczekujesz fajerwerków tylko prostego solidnego dźwieku... Możesz się zdziwić pozytywnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 Nawiasem mówiąc są oparte o te same przetworniki co Koss UR40. Tylko ze przetwornik w KSC75 dostał tylko szczątkowa osłonę dla przetwornika i drucik z silikonowym zakończeniem do założenia go sobie na ucho. I jest to nowsza wersja przetwornika który jest w Koss Porta Pro, bo jego membranę częściowo pokryto warstwą tytanu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 To nawet nie wiedziałem Ale naprawde jestem zaskoczony jakością i "płynnością" że tak sie wyrażę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2018 (edytowany) W tych słuchawkach fajne jest to że dość tanio w nich ubrano dobre głośniki w dość przyzwoite obudowy do sprzętu przenośnego. Minusem jest trochę to że one nie za bardzo sprawdzają się jako słuchawki do użytku na ulicy. Zerowa izolacja i to że w środowisku hałaśliwym dobrze sprawdzają się słuchawki z mocnym basem, a te najlepiej grają w domu . Za 200 zł ciekawe mogą się okazać ISK Audio MDH8500. Nie słyszałem jak grają. Jest to jednak kolejny klon nieprodukowanych już Takstarów Pro80 na których oparto takie słuchawki jak np. HyperX Cloud ( z większą ilością basu ). CAL2 są naprawdę bardzo dobre, choć odstraszać mogą opinie o ich awaryjności. Przy budżecie powyżej 300 zł można brać pod uwagę SNAB Euphony AF-100 ( jeden z klonów słuchawek znanych na naszym rynku jako Brainwavz HM5 ) polskiej marki produkowane przez producenta oem słuchawek sprzedawanych pod marką własną YOGA. Inna opcja to np. Takstar Pro82. Analityczne z dość wycofanym przełomem średnich i góry. Wysokie tony są w nich dość mocno podane a bas o 3 stopniach natężenia. Do tego są bardzo wygodne. Edytowano 8 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk73 Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Potestowałem i zamknięte jednak mnie przytłaczają i ogrzewają,wièc odpadają. Dokanalowe też nie. Stawiam na otwarte ale modelowi Kosz ur40 brakuje w/g mnie dynamiki, więc poproszę o jakiś inny typ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 To może przetestuj Somic V2 . Jednak nie oczekuj uderzającej dynamiki po słuchawkach otwartych. Po takich konstrukcjach można się spodziewać przestrzennego dźwięku, a le słuchawki zamknięte zwykle będą grały dynamiczniej. Z dynamicznie grających słuchawek do 200 zł otwartych przychodzą mi do głowy Koss Porta Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk73 Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 A gdyby naciągnąć budżet ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 (edytowany) Jeśli mają to być słuchawki otwarte to Somic V2 , Koss UR40 i Porta Pro to dobre słuchawki o bardzo dobrej relacji jakość/cena. Z droższych słuchawek tego typu warto dozbierać do Sennheiser HD 58X Jubilee . Są na Massdropie za 150 $ . Warto zaznaczyć ze te (Somic V2 , Koss UR40 i Porta Pro) słuchawki mają szczególnie dobrą relacje jakość/cena w kwestiach dźwięku. Sama ich wartość postrzegalna nie jest już tak dobra. Somic V2 chyba projektowano jako produkt z wyższej półki, jednak z jednej strony nie wyszły aż tak dobrze i na etapie produkcji nie dba się za bardzo o dokładność wykonania ze względu na ich cenę. Ostatnio bywały dostępne kilka razy w morelach za 170 zł. Edytowano 15 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz robert Napisano 15 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 Czy miałeś styczność z Sennheiser hd 559 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 Bezpośrednio z tym konkretnym modelem nie, jednak wiele wskazuje ze są to słuchawki o zbliżonym brzmieniu do Somiców V2 . Jednak HD58X są czymś pośrednim pomiędzy HD600 i HD660S, a to już znacznie lepsze słuchawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarro72 Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 To ja polecę coś nietypowego. Pchełki Final Audio Piano Forte II. Mimo niepozornego wyglądu są to świetne słuchawki da jazzu. Nie są super neutralne, trochę zagęszczają dźwięk ale w małych składach wypada to w dechę. Na pewno są lepsze od Kossów Porta bo te w ogóle nie nadają się do muzyki akustycznej. Ja słucham Finale jako zamienniki do AKH 60NC i Grado SR60. Nie grają tak dobrze ale przesiadka jest zawsze bezbolesna. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz robert Napisano 5 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2019 Kupiłem CAL2,teraz poszukuje podobnie brzmiących dla małżonki,ale z dobrą izolacją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2019 To albo drugie CAL2, albo nieco bardziej rockowe Encore Rockmaster OE. Izolacja lepsza i trudno będzie znaleźć coś lepiej izolującego, jednak jakość dźwięku uważam za nieco gorszą. Powinny być za to bardziej wytrzymałe. Inna opcja to ISK Audio MDH8500. Tych nie słyszałem , lecz jako klon Takstar Pro80 powinny być dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts