tomw Napisano 6 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2018 Do tych ktorzy pukali sie w czolo jak mowilem ze nie chce TV/Projektora 4k bo filmy (w 1080p) wygladaja na nich nie jak film w kinie a jak serial telewizyjny lub niemalze jak grafika komputerowa (acz nie bylem pewien do konca czemu, domyslajac sie ze ma to cos wspolnego z interpolacja) - okazuje sie ze amerykanie maja na to okreslenie juz, "soap opera effect" (czyli dokladnie "serial telewizyjny") i Tom Cruise z Chris McQuarrie potwierdzaja moje spostrzezenia, wraz z porada jak to poprawic :-) Acz mysle ze po tej "poprawce" nadal filmy w 1080p (czyli ogromna wiekszosc) beda gorzej wygladac na TV 4K niz 1080P :-) Tak wiec ja zostaje na dlugi czas jeszcze przy 1080p aby film wygladal jak film :-)https://www.youtube.com/watch?v=UbCZpcy0eAk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2018 Ja czekam na 16 i pół K a co tam, jak się bawić to pełną parą ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2018 Pierwszy raz slysze, ze na tv4k lub projektorze 4k filmy 1080 gorzej wygladaja niz na tv/projektorze 1080. Hmm czyli albo to poprawia szybja albo to dotyczy niektorych modeli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts