Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Na początek parę faktow:

Pokój 7m na 6m.

Muzyka jaką najczęściej slucham to elektroniczna.

Urządzenia to laptop i telewizor. 

Dobrze by było mieć bluetooth i radio DAB+

Budżet: napiszę tylko żeby to nie były kosmiczne ceny

Audiofilem nie jestem ale dźwięk musi to jakiś mieć.

Aktualnie posiadam Kenwood KR-4070 i gra to jak dla mnie dobrze. Dźwięk czysty, wyraźny, ciepły i potrafi też wstrząsnąć mieszkaniem przy mocniejszym kawałku. Choć to tylko 2x40W.

W przyszłości może dokupie resztę głośników z tego zestawu.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Cześć,

10 godzin temu, Mariusz Małaszuk napisał:

W przyszłości może dokupie resztę głośników z tego zestawu.

Ale to czy dokupisz czy nie musisz wiedzieć teraz. Nie może. Bo kwestionuje to Twój wybór.

Jeśli nie to kupisz wzmacniacz stereo i nie będzie możliwości rozbudowy. Jeśli jednak dokupisz, to teraz wybierzesz amplituner kinowy z opcją podłączenia reszty kolumn i korzystania kina ale będzie gorzej grał w stereo.

Niestety kolumny są mocno przeciętne i jeśli chodzi o amplituner to jest z tym problem. Tu polecam bym wybór Denona od modelu X2500, ale lepiej X3500.

Z kolei jeśli chodzi o stereo to tu można wyciągnąć więcej. I model NAD 356BEE będzie do nich odpowiedni a nie drogi.

Piotr

Napisano

Jeśli pozostajesz w stereo, to spójrz na flagowy amplituner sieciowy YamahavR-N803D lub pójdź w kierunku dobrego wzmacniacza i zewnetrznego odtwarzacza. Swietnie sprawdzi się do Twoich kolumn Advance Acoustic X-i75 lub model wyższy X-i105. Jako zewnętrzny odtwarzacz wykorzystaj Yamaha WXAD-10 (to oczywiście jako opcja, bo komputer może slyzyć jako źródło).

W przypadku natomiast chęci zbudowania kina domowego, stawiałbym na Onkyo TX-NR686.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Napisano

Dzięki za propozycje. Więc wybór padnie raczej na wzmacniacz. A jakie głośniki byłyby nie przeciętne? Lepsze od tych NS777. W sumie jak je kupowałem to się nie zastanawiałem jak będą grać. Bo wyrwałem je za 100 euro to tak jakby w prezencie je dostac. A wygląd mają elegancki.