Biel02 Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Witam wszystkich. Od tygodnia jestem posiadaczem mikrowieży Pioneer HM86D. Wygląda super. Brzmi świetnie. Ale zawsze musi pojawić się jakieś ALE. A tym ale jest akurat nie czytanie pamięci USB (pendriva). Próbowałem zmiany formatu pamięci.Nic to nie dało. Staram się segregować utwory według gatunków muzycznych więc były w folderach więc wyciągnąłm je z folderów też nie pomogło. Odrazu zaznaczam ze pamięć działa w 100% sprawdzana była w samochodzie na radiu też Pionner, u kolegi na wieży Sony, a także na odtwarzaczu DVD Samsung. Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 System plików zgodny z instrukcją? FAT/NTFS U mnie w ampli Pioneera trzeba podłączać USB przy wyłączonym zasilaniu bo inaczej też nie czyta. Czyli podłączamy USB gdy sprzęt jest wyłączony i po podłączeniu pendrive'a włączamy urządzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Rzeczywiście temat na dział audiofile dyskutują Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 A czy Twoja wieża w ogóle czyta tego pendrive i pokazuje jego zawartość, a jedynie nie odtwarza poprawnie zapisanych na nim plików? PS.Temat został przeniesiony do właściwego działu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 A z ciekawości sprawdź po prostu innego pena. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biel02 Napisano 30 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 Na wstępie przepraszam za złe umieszczenie tematu nie w tym dziale co trzeba, oraz za to że tak długo się nie odzywałem. Temat zaczne trochę od początku. Na początku 2018 roku przeglądając strony amazon natrafiłem na wierzę Pioneer X-HM 76 S( https://www.amazon.de/gp/product/B01M1NN7LG/ref=oh_aui_detailpage_o05_s00?ie=UTF8&psc=1 ). Spodobał mi się jej dizajn i funkcje. Więc zakupiłem sprzęt. Jakież było moje ogromne zdziwienie i zdenerwowanie po podłączeniu gdy się okazało, że wszystko działa oprócz wejścia usb z przodu jak i z tyłu. Po krótkiej korespondencji z sprzedawcą. Odesłałem ją na gwarancję. Ku mojemu zdziwieniu sprzedawca zamiast odesłać sprzęt odesłał pieniądze. Więc po krótkim namyśle i dołożeniu trochę pieniędzy zakupiłem sprzęt który aktualnie posiadam i z którym mam podobny problem. Demolka: Sprawdzałem wszystkie systemy plików nic nie pomogło. Próbowałem także tak jak pisałeś odłączyć wieżę od prądu i włączyć ją razem z włożonym pendrivem, ale to też nic nie pomogło. RoRo: Wyświetla nazwę pendriva ale nie pokazuje zawartości. S4Home: Próbowałem 4 różne pendrivy i nic. Dodałem jeszcze filmik można na nim zauważyć ze wyświetla nazwę pendriva, coś ładuje w pewnym momencie przestaje i traci w tym momencie zasięg WI-FI. Ciężko to zauważyć na filmie, ale niebieska dioda zasilania w tym samym momencie przygasa. 20181221_214403.mp4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 30 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2018 (edytowany) A defragmentowałeś pendrive fat32?Puźniej skopiuj na niego same pliki MP3 256kb bez folderów bo może większych nie czyta. No i odpal powinno działać ? No i dało to coś działa?Na stronie Pioneer jest aktualizacja 17.10.2018 Edytowano 30 grudnia 2018 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Chodziło nie o wyłączenie z sieci tylko pilotem,następnie podłączenie pena ze zgodnym formatem FAT lub NTFS wg instrukcji, i ponowne włączenie pilotem. U mnie np ampli Pioneera czyta pena tylko system plików fat32 a blu-ray Pioneera NTFS! Sprawdź jeszcze wrzucając pojedynczo różne pliki. Miałem tak kiedyś że wrzuciłem kilka folderów na raz i też mi nie czytało a okazało się że w jednym folderze były nie obsługiwane pliki i sprzęt nie czytal pena! Po usunięciu felernego folderu wszystko wróciło do normy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2019 Moim zdaniem coś jest nie tak z tym urządzeniem. Testowałem sieciówkę Pioneera i ta czytała bez probemu. A pewnie ten soft jest taki sam. Jeśli nie PEN, może jakiś plik jest uszkodzony to stawiam jednak na stacyjkę. Zrób aktualizację. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts