rafmik #1 Napisano 13 grudnia 2018 (edytowany) Jestem na etapie zakupu zestawu stereo (mini wieży) do mieszkania. Będzie ona stała w pokoju ok 17m2. Szukam sprzętu, który ze mną zostanie na minimum 5-6 lat. Jedyne jego zastosowanie to słuchanie muzyki stereo, z różnych źródeł: - Rafio FM (plus ponieważ sprzęt ma być na kilka lat to dobrze by było jak by był DAB) - Google Cast (Chromecast) - to jest warunek konieczny. Dobrze by było, jak by za pomocą chromcasta dało się wybudzić wieżę ze stand by (chodzi mi o możliwość sterowania wieżą przez smart głośnik Google Home) - obsługa serwisów streamingowych Spotify, Tidal itd - radio internetowe - odtwarzanie plików mp3/flac z usb - odtwarzanie plików z DLNA (i tutaj żeby dało się odtwarzać pliki w dobrej jakości) Budżet. Maksymalnie chciałbym wydać 2000 pln, może być oczywiście mniej, jak sprzęt będzie spełniał wymagania. Nie jestem melomanem, ale z drugiej strony nie chcę wieży za 400 zł z marketu. Co byście mogli polecić? Wstępnie przeglądając (nie znając się zupełnie) wybrałem: PIONEER X-HM76 (ewentualnie PIONEER X-HM76D - jak zdecyduje się na dopłatę do DAB) - tutaj z tego co czytam wieża nie do końca dobrze radzi sobie z odtwarzaniem plików po sieci, dodatkowo przy korzystaniu ze streamingu jest ograniczone do plików max 88.2 kHz oraz nie obsługuje DSD. YAMAHA MCR-N470D tutaj nie mogę znaleźć info, czy wspierany jest Google Cast ONKYO CS-N575D - tutaj chyba nie ma wsparcia dla DLNA? Ogólnie dla mnie jako laika strasznie ciężki temat - nie znam jakiegoś katalogu, gdzie można sobie filtrować sprzęty po funkcjach - trzeba czytać specyfikacje każdej wieży i sprawdzać czy ma to co ma mieć. Edytowano 13 grudnia 2018 przez rafmik Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #2 Napisano 13 grudnia 2018 Chyba najciekawszym zestawem z tego co wymieniłeś to jest Yamaha i Pioneer. Chromecast zawsze możesz podłączyć do jakiejkolwiek miniwieży. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 14 grudnia 2018 Czy to nie kolejny wątek o tym samym? Tak zgadzam się brzmieniowo Yamaha. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafmik #4 Napisano 14 grudnia 2018 Największy minus Yamahy to to, że nie ma wsparcia dla Chromecasta Dodatkowo jak dla mnie wyświetlacz jest "antyczny". Pionieer nieco ponad już i tak nadwyrężonym budżetem - a w sumie fajny jest. Coraz mocniej skłaniam się na ONKYO CS-N575D. Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z cenami przed świętami? Bo chyba są podwyżki dosyć znaczne, więc może warto poczekać do "po świętach/Nowy Rok"? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafmik #5 Napisano 16 grudnia 2018 Ok, decyzja jednak na ONKYO CS-N575D. Poczekam tylko aż cena znormalnieje, bo w tej chwili w Polsce na wieża jest ok 10-15% droższa niż w innych krajach Europy (co jest chore). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 17 grudnia 2018 Uff to dobrze że się zdecydowałeś. 6 godzin temu, rafmik napisał: Poczekam tylko aż cena znormalnieje, bo w tej chwili w Polsce na wieża jest ok 10-15% droższa niż w innych krajach Europy (co jest chore). Dlaczego? Mogę Ci na nią zrobić świąteczny rabat. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafmik #7 Napisano 17 grudnia 2018 11 godzin temu, S4Home napisał: Uff to dobrze że się zdecydowałeś. Dlaczego? Mogę Ci na nią zrobić świąteczny rabat. Piotr O jakim rabacie mówimy?:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 17 grudnia 2018 Wysokim. Mail, telefon. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafmik #9 Napisano 17 grudnia 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: Wysokim. Mail, telefon. Zapraszam Piotr Poszło PW Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 18 grudnia 2018 działamy. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafmik #11 Napisano 18 grudnia 2018 12 godzin temu, S4Home napisał: działamy. Piotr Ok, czekam na odp na PW Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach