Felieton Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 Witam, stoję przed zakupem nowych doków, bo tak moje beyerdynamicsy byron jak i brainwavz m1 padły (brzmieniowo zdecydowanie bliżej mi do tych 2). Zależy mi na w miarę żywotności, zrównoważonym, ciepłym brzmieniu (nie znam się zbytnio na nomenklaturze), używane do rapu, indie rocka, ale głównie do podcastów. Dodatkowo chciałbym żeby same sluchawki były dosyć krótkie (używane pod czapką). Z tego co zdążyłem się zorientowac Fidue a65 są często polecane, ale na amazonie opinie ma mocno negatywne, słyszałem o soundmagic e80 i to w sumie tyle, z góry dziękuję za pomoc! ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felieton Napisano 16 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 (edytowany) szczerze, to tak, wolałbym kupić nowe, bo nie wiem jak z żywotnością uzywanych i nie chcialbym przekraczac tych 300zl, dodam że praktycznie jedynym źródłem dźwięku będzie telefon oneplus6 Edytowano 16 grudnia 2018 przez Felieton Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Ja używam Shure se215. Trochę przekraczają Twój budżet ale to przyjemne, zrównoważone i neutralne brzmienie. Duża poprawa po zmianie kabla. Zarówno brzmieniowo i pod kątem komfortu użytkowania. Przewód fabryczny jest bardzo sztywny. Wbrew pozorom (niska cena) dobrze grają też Xiaomi Piston Hybrid Iron. Mają dwa przetworniki. Byłem zaskoczony ich dźwiękiem. NuForce 700 - ciężko je zdobyć jako nowe. Przewaga niskich tonów, wyższe odrobinę wycofane. Poprawia się to po wymianie okablowania. Przeczytałem recenzję soundmagic e80 na https://kropka.audio/test/sluchawki/recenzja-soundmagic-e80/2/ i myślę, że to może być "strzał w dziesiątkę". Zwłaszcza, biorąc Twoje preferencje muzyczne. Aha i zawsze stosuję pianki Comply zamiast gumowych bo uważam, że mają negatywny wpływ na dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Warto też brać pod uwagę słuchawki z wymiennymi kablami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felieton Napisano 16 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 2 godziny temu, MobyDick napisał: Warto też brać pod uwagę słuchawki z wymiennymi kablami. To może być dobrą opcją, jakieś konkretne propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Ja tu chyba nie pomogę, bo słuchawki z wymiennymi kablami które znam nie grają zbyt ciepłym dźwiękiem i góra jest w nich zwykle podana dość mocno. Co najwyżej mogę polecić starać się nie załamywać kabla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 Dnia 16.12.2018 o 15:42, Janusz Duryn napisał: Ciepłe z odpinanym kablem i warte zachodu jakie znam to MEE AUDIO PINNACLE P2 (470 zł) Sama używam i również polecam Kabel jest dodatkowo wzmocniony (w razie potrzeby słuchawki montowane są na złącze MMCX, wiec nie ma problemu z wymianą na zmienniki - również innych producentów), obudowy z ABS bardzo solidne i lekkie, u mnie świetnie układają się w uchu - warto dopłacić. https://sklep.rms.pl/mee-audio-pinnacle-p2-p-2-audiofilskie-dynamiczne-sluchawki-dokanalowe-z-odlaczanym-kablem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felieton Napisano 18 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 jednak, zależy mi na zwykłych dokanałówkach, nieowijanych wokół ucha i do 300 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 No to większość dobrych słuchawek dokanałowych z rejonu 300 zł jest dość analitycznych, przynajmniej te z odpinanym kablem i są zwykle przewidziane do OTE , bo to dobrze stabilizuje słuchawki w uchu i eliminuje efekt mikrofonowania kabla. To może Zero Audio Carbo Tenore. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts