Kamicio Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Witam, mam pewną zagwozdkę. Akutalnie posiadam zestaw 7.1 creative gigaworks s750 i już raz miałem subwoofer w naprawie. Aktualnie przy większym poziomie głośności głośniki zaczynają "pierdzieć", podpinane pod inne źródło dźwięku tego nie robią, więc wina suba. Mam również w posiadaniu wzmacniacz Technics 700mk2. I moje pytanie jest następujące, czy jest sens podłaczyć satelitki z tego creativa pod ten wzmacniacz i dołożyć jakiś subwoofer, czy lepiej kupić coś całkowicie innego ? Używam głośników głównie do słuchania muzyki i gier, grają w małym pokoju. Mój budżet do 1500 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Zapomnij o tym zestawie głośników komputerowych i złóż sobie coś przyzwoitego z używańców. Za 1500 to budżet na przyzwoite kolumny. Po za tym po co więcej? A po drugie i tak do tego ampa możesz podłączyć tylko dwie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Dokładnie tak! Nie wiem co to za technics. To musisz sprawdzić co jest wart i czy sprawny. Ale w tej cenie kupisz zdecydowanie lepszy zestaw 2.1 od tych pierdziawek. Oczywiscie używany. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamicio Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 (edytowany) Jeśli miałbym kupować używki to myślałem o Tonsil Altus 140, co o tym sądzicie ? I jeśli to dobry pomysł, to jaki wzmacniacz do tego ? @S4Home Edytowano 17 grudnia 2018 przez Kamicio Oznaczenie innego użytkownika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Nie Tonsila nie doradzam. I nie dobieram wzmaków pod niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamicio Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Przed chwilą, S4Home napisał: Nie Tonsila nie doradzam. I nie dobieram wzmaków pod niego. A jaki zestawik byś polecał w tej kwocie co wcześniej wspominałem ? Mam na myśli dwie kolumny i wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Bez suba: Tannoy M4/F4 + Denon PMA 860 Klipsch F2 + Yamaha AX700 Mission M35i + wspomniane wyżej Z subem: Tannoy M2 + Msub + Denon PMA 560/860 Harman HK 680 + Quantum 673 + msub lub inny podobnej klasy. Nie ma za co Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamicio Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Przed chwilą, S4Home napisał: Bez suba: Tannoy M4/F4 + Denon PMA 860 Klipsch F2 + Yamaha AX700 Mission M35i + wspomniane wyżej Z subem: Tannoy M2 + Msub + Denon PMA 560/860 Harman HK 680 + Quantum 673 + msub lub inny podobnej klasy. Nie ma za co Piotr Dzięki wielkie, poszukam sobie czegoś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts