Kamicio #1 Napisano 16 grudnia 2018 Witam, mam pewną zagwozdkę. Akutalnie posiadam zestaw 7.1 creative gigaworks s750 i już raz miałem subwoofer w naprawie. Aktualnie przy większym poziomie głośności głośniki zaczynają "pierdzieć", podpinane pod inne źródło dźwięku tego nie robią, więc wina suba. Mam również w posiadaniu wzmacniacz Technics 700mk2. I moje pytanie jest następujące, czy jest sens podłaczyć satelitki z tego creativa pod ten wzmacniacz i dołożyć jakiś subwoofer, czy lepiej kupić coś całkowicie innego ? Używam głośników głównie do słuchania muzyki i gier, grają w małym pokoju. Mój budżet do 1500 zł. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #2 Napisano 16 grudnia 2018 Zapomnij o tym zestawie głośników komputerowych i złóż sobie coś przyzwoitego z używańców. Za 1500 to budżet na przyzwoite kolumny. Po za tym po co więcej? A po drugie i tak do tego ampa możesz podłączyć tylko dwie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 17 grudnia 2018 Dokładnie tak! Nie wiem co to za technics. To musisz sprawdzić co jest wart i czy sprawny. Ale w tej cenie kupisz zdecydowanie lepszy zestaw 2.1 od tych pierdziawek. Oczywiscie używany. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamicio #4 Napisano 17 grudnia 2018 (edytowany) Jeśli miałbym kupować używki to myślałem o Tonsil Altus 140, co o tym sądzicie ? I jeśli to dobry pomysł, to jaki wzmacniacz do tego ? @S4Home Edytowano 17 grudnia 2018 przez Kamicio Oznaczenie innego użytkownika Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 17 grudnia 2018 Nie Tonsila nie doradzam. I nie dobieram wzmaków pod niego. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamicio #6 Napisano 17 grudnia 2018 Przed chwilą, S4Home napisał: Nie Tonsila nie doradzam. I nie dobieram wzmaków pod niego. A jaki zestawik byś polecał w tej kwocie co wcześniej wspominałem ? Mam na myśli dwie kolumny i wzmacniacz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 17 grudnia 2018 Bez suba: Tannoy M4/F4 + Denon PMA 860 Klipsch F2 + Yamaha AX700 Mission M35i + wspomniane wyżej Z subem: Tannoy M2 + Msub + Denon PMA 560/860 Harman HK 680 + Quantum 673 + msub lub inny podobnej klasy. Nie ma za co Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamicio #8 Napisano 17 grudnia 2018 Przed chwilą, S4Home napisał: Bez suba: Tannoy M4/F4 + Denon PMA 860 Klipsch F2 + Yamaha AX700 Mission M35i + wspomniane wyżej Z subem: Tannoy M2 + Msub + Denon PMA 560/860 Harman HK 680 + Quantum 673 + msub lub inny podobnej klasy. Nie ma za co Piotr Dzięki wielkie, poszukam sobie czegoś Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach