Gość Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Zapytaj producenta dlaczego się nie chwali. Wyjście jest, osobiście używałem. I nie tylko ja. Oczywiście trzeba dokupić odpowiedni kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Dnia 31.08.2019 o 14:14, Piękny Marian napisał: Przeglądałem wiele ofert tego chromecast audio i nigdzie nie trafiłem na informacje o wyjściu analogowo-optycznym jak można sie nie chwalić taka funkcja albo to nie nieprawda. Zobacz jak się ładnie świeci 🙂 Tylko tak jak Przedmówcy pisali potrzebujesz kabelek albo przelotkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piękny Marian Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Dzięki Inferno za przekonywające foto. Mam Dali Zensor7 i PM6006 chciałbym wykupić bezstratnego Tidal-a czy Chromecast audio zapewni satysfakcję z jakości dźwięku w porównaniu do NA6006 który niestety jak na razie jest poza moim zasięgiem finansowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Według mnie warto, ryzyko niewielkie około 100PLN tyle teraz kosztuje Chromecast. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 8 godzin temu, Piękny Marian napisał: Dzięki Inferno za przekonywające foto. Mam Dali Zensor7 i PM6006 chciałbym wykupić bezstratnego Tidal-a czy Chromecast audio zapewni satysfakcję z jakości dźwięku w porównaniu do NA6006 który niestety jak na razie jest poza moim zasięgiem finansowym? Może to Cię przekona: http://hd-opinie.pl/8537,audio,transport-cyfrowy-za-grosze-lepszy-od-sprzetu-za-tysiace-chromecast-pomierzony.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 @JacSantana znam stronkę 😁 chyba nawet już ją linkowałem tu na forum. Chromecast dla mnie to niekwestionowany mistrz w kategorii stosunek cena/jakość/funkcjonalność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Podobnie Chromecast video. Za półtorej stówy robisz ze starego telewizora SmartTV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 @Piękny Marian śmiało kupuje chromecast audio. Oprócz tego ,ze zajmuje bardzo malo miejsca i jest prosty w konfiguracji to na prawdę przyzwoicie gra. Po zakupie dobrze jest wejść w ustawienia i uruchomić opcję "full dynamic range ” Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Ja także polecam tego chromecasta. Jako urządzenie sieciowe w roli transportu cyfrowego sprawdza się bardzo dobrze. Stosunek cena jakość jest nie do pobicia. Po analogu gra gorzej ale to raczej normalne. Moim zdaniem warto inwestować w tego typu urządzenie jeśli to ma przekładać się na wybór lepszych kolumn czy też wzmacniacza. Zdecydowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piękny Marian Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 (edytowany) Chromecast ma łączność z siecią tylko po Wi-Fi? Czy obsługuje Tidal-a i YouTube ? Edytowano 19 kwietnia 2020 przez Piękny Marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rbkt666 Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Tak nie do końca w temacie, ale strasznie mnie ciekawi, jak wypada taki marantz pm6006 + Chromecast audio w stosunku do np. Onkyo tx-8250 albo Yamahy RN 602? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Bez porównania lepiej. Marantz 6006 ma też złącze cyfrowe więc chromecasta wykorzystujesz jako transport. Zagra lepiej od wyżej wymienionych amplitunerów. 12 godzin temu, Piękny Marian napisał: Chromecast ma łączność z siecią tylko po Wi-Fi? Czy obsługuje Tidal-a i YouTube ? tak. On nie ma złącza lanowego. Wszystkie informację są na stronie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piękny Marian Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Dnia 1.09.2019 o 21:18, Inferno napisał: Zobacz jak się ładnie świeci 🙂 Tylko tak jak Przedmówcy pisali potrzebujesz kabelek albo przelotkę Witaj, czy aplikacja (jak to jest?) na smartfona obsługująca tego chromecasta pozwala regulować głośność, mam stary ale jary jeszcze wzmacniacz Yamahy niestety bez pilota i byłoby mi wygodnie? Niczego bym nie szukał brzmienie tego wzmacniacza jest super nawet po odsłuchu CYRUS one CAST którego testowałem 2 tygodnie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 (edytowany) Witam Potrzebujesz aplikacje żeby skonfigurować CHROMECAST AUDIO jest to Google Home Jeżeli używasz np SPOTIFY i obsługujesz z telefonu to z tej aplikacji sterujesz natężeniem dzwieku, zmianą utworu, tworzeniem playlist.Telefon robi za pilota. Poczytaj sobie Edytowano 21 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 Tak, w większości aplikacji masz możliwość regulacji dzwieku. Kosztuje to na tyle mało że to i tak warte zakupu urządzenie. Chociaż mając stara Yamahe nie masz pewnie wejścia cyfrowego? Wowczas IEAST M30PRO podłączony analogowo gra lepiej. I ma pilota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 @Piękny Marian w samej aplikacji Google Home masz regulacje głośności wiec niezależnie z czego odtwarzasz możesz to zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piękny Marian Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 15 godzin temu, S4Home napisał: Tak, w większości aplikacji masz możliwość regulacji dzwieku. Kosztuje to na tyle mało że to i tak warte zakupu urządzenie. Chociaż mając stara Yamahe nie masz pewnie wejścia cyfrowego? Wowczas IEAST M30PRO podłączony analogowo gra lepiej. I ma pilota. Do czego służą klawisze numeryczne pilota, czy wejscie liniowe tego cacka jest też regulowane (siła głosu) bo wykorzystałbym go do mojego TV który teraz ma podłączony pod moją Yamahe z wyjścia słuchawkowego i przyznam jak na TV chodzi znakomicie. Miałbym wtedy "ala" sterowanie pilotem mojej Yamahy, siła głosu i przełączanie wejść między TV a streamerem i wystarczy, przy gramofonie mogę ostatecznie podejść. S4Home a możesz coś takiego polecić tylko jeszcze o odbiornikiem Bluotooh? Panowie wielkie dzięki za szybką odpowiedź!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 No to juz Malinka wita Nie wiem nie bawiłem się nim długo. Sprawdziłem jak gra przy kilku kawałkach z sieci i tyle. Mozliwe ze ma pamięć na przykład radia internetowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piękny Marian Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Witam, Panowie chce mieć stuprocentową pewność czy ChromecastAudo obsługuje Tidal-a??????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2020 Udostępnij Napisano 8 października 2020 Szukałem 47 sekund: https://forums.stevehoffman.tv/threads/chromecast-audio-tidal.791689/ https://www.audiostereo.pl/topic/147626-tidal-idagio-na-chromecast-audio-czyli-najlepiej-wydane-140-zł-w-życiu/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts