Marcin De Napisano 23 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2018 Witam Koledzy, Posiadam zestaw głośników B&W 683 S2. Poszukuje wzmacniacza tak aby równoważył nieco za duze wysokie tony i zbyt pudelkowy bas. Z moim obecnym wzmacniaczem mam tez problem z przestrzenia oraz dzwiek rozlatuje sie na rocku przy duzym poziomie wszelkich rejestrow. Za mało masy oraz wokale raczej łączą sie z górą a wołał bym aby miały podstawę w dole. Rozważam Atol In100se, Nad 356BEE, Vincent SV 500. Poproszę o komentarze. Muzyka różna, 20m2. Pozdrawiam, Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatza Napisano 23 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2018 nie wiem czy zasadniczym problemem nie jest tutaj sam dobór kolumn do pomieszczenia: nie za duże kolumny do 20 m2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2018 Wiem o czym mówisz. Świst z tych kolumn wyeliminujesz atoll in100 lub magnat mr780 albo wcale. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2018 Kolumny może trochę są za duże, ale myślę że problem jednak leży po stronie wzmacniacza. Z podanych przez Ciebie modeli zdecydowanie hybrydowy Vincent, chociaż jeśli mógłbyś trochę powiększyć budżet (może raty 0%), to idealną opcją byłby wyższy model SV-227 MK. Spójrz także na ofertę Advance Acoustic z modelem X-i105 lub wyżej oraz Musical Fidelity. Jest teraz ciekawy wzmacniacz M2si mieszczący się w założonym budżecie. Zapraszam serdecznie na odsłuchu, porównania, wypożyczenia oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2018 Przesadziłeś z rozmiarem, 683S2 są za duże do 20m2. Z podanych przez Ciebie wzmacniaczy na pewno NAD C356BEE to dobre połączenie, wielokrotnie wybierane przez klientów w naszym salonie ( zarówno po odsłuchach salonowych jak i domowych), sprawdziłbym również Rotela A12, jest zdecydowanie droższy od w/w NAD'a, nie mniej jednak cena podlega negocjacji W porównaniu z NAD'em dźwięk będzie delikatniejszy, bogatszy na średnicy i bardziej wyrafinowany. Dodatkowo zyskujesz pre gramofonowe, całkiem dobrego DAC'a z mnóstwem wejść oraz łączność BT. Zapraszam do jednego z naszych 15 salonów celem przetestowania moich propozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts