1Ender Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Wyjaśnił dlaczego? Ja bym był ostrożny. Albo odpuścił. Jest inny dac na OLX, zaraz dam linka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 (edytowany) 8 minut temu, 1Ender napisał: Wyjaśnił dlaczego? Ja bym był ostrożny. Albo odpuścił. Jest inny dac na OLX, zaraz dam linka. Bo ma gdzieś ludzi którzy rezygnują w "tzw. miedzyczasie" i nie odbierają. Proste Ps i nie piszę tu o tym konkretnym przypadku tylko o pewnej "zasadzie" Edytowano 11 stycznia 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 @Fafniak ten użytkownik ma konto na allegro kilka miesięcy. Ty byś zaufał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Nie o to chodzi Piszę tylko z punktu widzenia sprzedającego. Starałem się ostatnio sprzedać odtwarzacz CD i wiesz... mam trochę dosyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 12 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2019 Natomiast z punktu kupującego mam kilka "ale". Pierwszym z nich jest mod dodany wzmacniacz słuchawkowy. Nie wiem kto go zrobił. Czy sprzedający czy producent. Jeśli sprzedający to czemu nie dał jednego zdjęcia wnętrza. Można byłoby wyliczać. Tu chodzi o ok 400zł. Z punktu odniesienia Hi-Fi śmieszna kwota. Z punktu widzenia średniej płacy ok 12%. Jak to się mówi każdego szkoda. Sprzedajesz użyty sprzęt na odległość, trzeba się trochę naprodukować. Ja wolę się kilka razy zastanowić, a to że zadaje dużo pytań sprzedającemu, to jest to chyba normalne. Myśle jeszcze nad Audiotrak Prodigy Cube Black Edition w X-Com idzie zakupić za 390zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2019 1 godzinę temu, MDMA66 napisał: Natomiast z punktu kupującego mam kilka "ale". Pierwszym z nich jest mod dodany wzmacniacz słuchawkowy. Nie wiem kto go zrobił. Czy sprzedający czy producent. Jeśli sprzedający to czemu nie dał jednego zdjęcia wnętrza. Można byłoby wyliczać. Tu chodzi o ok 400zł. Z punktu odniesienia Hi-Fi śmieszna kwota. Z punktu widzenia średniej płacy ok 12%. Jak to się mówi każdego szkoda. Całkowicie zrozumiałe, ja też nei lubię tracić kasy. Ale to nie zmienia sytuacji że 'za pobraniem' nie rozwiązuje problemu oszustwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Może mi podpowiecie gdzie dostane taką podkładke stabilizującą do wtyku. Z góry dziękuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 A czego te zdjęcie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Marantz SM-80. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Coś tu było kombinowane bo masz za dużo wyjść głośnikowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 (edytowany) Tak. Był modowany i ta koncówka nie ma tej białej plastikowej podkładki. Chciałbym to do porządku zrobić. Zrobić fote wnętrza? Edytowano 15 stycznia 2019 przez MDMA66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 https://www.aphelektra.com/389-terminale-i-zaciski-kolumnowe. tu jest coś podobnego może te plastiki będą pasować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 15 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 wielkie dziękuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2019 1 godzinę temu, MDMA66 napisał: wielkie dziękuje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 O matko. To jeszcze gra? ??? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 16 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 9 godzin temu, S4Home napisał: O matko. To jeszcze gra? ??? Piotr Co chcesz przez to powiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 Jego stan w środku. Miałem kiedyś wzmak 30 letnie i wyglądał znacznie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 26 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Panowie. Potestowałem przez te dwa tyg sprzęt, jest zacnie z jednym ale... Przy naprawdę niskim odsłuchu słyszę trzaski z głośników i mnie to drażni. Podejrzewam że jest to wina połączenia DACA z PC poprzez USB, bo przy połączeniu z horizontem żadnych trzasków nie ma. Aktualnie mam Audiotrak Prodigy Cube BE, i jeszcze mam kilku dniowy zapas czasowy na zwrot sprzętu. Zdecydowałbym się już na nostromo tylko...;/ Jest problem bo wyjścia w PC mam beznadziejne i jak tu połączyć się z DAC'iem inaczej jak przez USB np. coaxial lub optyk??? Kupić kartę dźwiękowa przykładowo AIM SC 808 i połączyć się z aktualnym kablem optycznym? Czy kupić tańsze Nostromo i łączyć USB? Pomóżcie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 (edytowany) A może spróbuj konwerter USB od nostromo i wtedy sygnał wyprowadzisz do daca przez coax lub optyk. Konwenter wpinasz między dac i PC. Skontaktuj się dodatkowo z Nostromo by rozwiać wszelkie swoje wątpliwości. Pozdrawiam Edytowano 26 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 8 godzin temu, MDMA66 napisał: Przy naprawdę niskim odsłuchu słyszę trzaski z głośników i mnie to drażni. Oj...trzaski... ? One są na stałym poziomie? Podejrzewam że to może być związane z tym że na masie urządzenia a w efekcie na masie DACa pojawiają sie jakieś impulsy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 3 godziny temu, Fafniak napisał: Oj...trzaski... ? One są na stałym poziomie? Podejrzewam że to może być związane z tym że na masie urządzenia a w efekcie na masie DACa pojawiają sie jakieś impulsy... Nie.Raz głośniej raz ciszej. Czyi uważasz że lepszej jakości DAC, będzie miało lepsze uziemienie? Na olx są dwie aukcje Nostromo wolf i 5H. 5H ma odzielny zasilacz i port USB. Tylko trochę droga opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Poczekaj... Te trzaski zdarzają się w czasie grania czy podczas zmiany utworów? Postaraj się może najpierw o jakiś inny kabel USB. Zobacz czy nie wniesie on prawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Podczas grania, podczas pauzy i przełaczania utworów. Zmiana kabla nic nie dała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts