Palmos Napisano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2023 Dziwne. Ja też mam swojego od ponad 1,5 roku i od tego mniej więcej czasu śledzę wpisy na forum o nikt nie pisał o takim problemie. Więc może być ciężko. A nie trzymasz go gdzieś w półce? Może się przegrzał w te upały. Gdzie go kupiłeś? Powinien być jeszcze na gwarancji. Więc w ostateczności ta droga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 @speq Udało się rozwiązać problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Cudownie się samo wszystko włączyli, myślałem, że będzie ok, ale niestety problem powrócił - znowu się wyłączył bt i po jakimś czasie wszystko cudownie ozdrowialo. Nie mógł się przegrzać bo stoli luzem, nie w półce i nie jest katowany. Gwarancja się skończyła w listopadzie 2022 a został kupiony z drugiej ręki z wszystkimi dokumentami i nie było z nim do tej pory problemu, a mam go od lutego 2022. Będę obserwować, jeśli się nic nie zmieni będę szukać jakiegoś miejsca, w którym popatrza co się dzieje że sprzętem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 A nie myślałeś o jakimś streamerze? Ominął byś bt. Choć ja korzystam z bt słuchając radia internetowego ze względu na niesamowitą funkcjonalność (przełączanie stacji z pilota oraz pokazywane info na wyswietlaczu) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abek613 Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Dnia 17.08.2023 o 19:07, speq napisał: To napisz może do magnat.de maila. Wgraj może najnowszy fw jeśli nie masz a jeśli masz może wgaj raz jeszcze?dostępny na stronie magnat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Dzięki za podpowiedzi. O streamerze nie myślałem, nie wiem co jest sensownego na rynku, ci nie zabije mojego budżetu. A bt jest świetny wlasniebze względu na funkcjonalność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 15 minut temu, speq napisał: nie wiem co jest sensownego na rynku, Wiim mini Trochę drożej: wiim pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawko0079 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Witam, pytanko do posiadaczy Magnata MR780. Czy impedancję pod kolumny trzeba jakoś ustawiać czy wzmacniacz po prostu współpracuje w zakresie 4-8Ω. Czy też macie wrażenie, że wzmacniacz gra cicho, wiem że dużo zależy od kolumn, ale próbowałem już kilka opcji. Aktualnie gra z JBL Ti 1000 pokój +-16m² i żeby było w miarę ok skala musi być na -25dB :/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 3 godziny temu, slawko0079 napisał: w miarę ok W miarę ok głośno? No a jak jeszcze podkręcisz to jest bardzo głośno? Dojeżdżasz do końca skali? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 No i ważne jest źródło czy daje mocny sygnał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawko0079 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 (edytowany) Tak "w miarę ok głośno". Źródło to na razie niestety bluetooth z telefonu, radio gra podobnie, na CD muszę jeszcze trochę poczekać. Do końca skali nie dojeżdżałem bo te kolumny JBL Ti 1000 mają 75W i impedancję 4Ω, a w specyfikacji piszą że Magnat przy 4Ω podaje na kanał 100W więc nie chciałbym spalić kolumn. Swoją drogą te JBL strasznie zieją bassem, jest niski i dość konkretny, niestety mam wrażenie że czasem ciągnący. Jak trochę sie ich osłucham to oddam je gdzieś do przeglądu w końcu mają juz ok 30 lat Edytowano 31 sierpnia 2023 przez slawko0079 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Magnat ma jakby skalę logarytmiczną. Czym dalej w skali tym przyrost głośności jest większy więc nie przejmuj się że gra ci głośnodopiero przy -25. Moim zdaniem z tego co piszesz to raczej kolumny grają cicho. 43 minuty temu, slawko0079 napisał: Jak trochę sie ich osłucham to oddam je gdzieś do przeglądu Jeśli grają równo nie chrapoczą, nie ma zewnetrzych uszkodzeń np zawieszeń to raczej przegląd nic nie da. 43 minuty temu, slawko0079 napisał: Swoją drogą te JBL strasznie zieją bassem, jest niski i dość konkretny, niestety mam wrażenie że czasem ciągnący. Magnat gra ciemno i lepiej go zestawić z jasnymi kolumnami. Może Twoje też grają ciemno. Spróbuj wyregulować pokrętłem. Ewentualne może tak słychać w miejscu odsłuchowym. Posłuchaj w innym miejscu czy będzie tak samo. Np na środku pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawko0079 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Dzięki za podpowiedzi.. Będę testował 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 U mnie bt z telefonu gra głośno. Możesz jeszcze sprawdzić z kompa po usb. Daj znać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawko0079 Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 2 godziny temu, Palmos napisał: U mnie bt z telefonu gra głośno. Możesz jeszcze sprawdzić z kompa po usb. Daj znać... Thx Kurcze. Sprawdzę na USB Trochę to subiektywne, ale na jakiej skali robi się u ciebie powiedzmy głośno..? U mnie od -30 /25dB Jak USB nic nie zmieni to podłączę jeszcze jakieś inne kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Zależy jakie źródło. Streamer i telefon po bt podobnie jak u Ciebie. Gramofon daje słabszy sygnał i tu podkręcam gdzieś do około 15-20 żeby byłogłośno (Zależy jeszcze jaka plyta) także jest jeszcze zapas ale to uczucie subiektywne. Magnat ma skalę do +6 ale ja nigdy nie byłem nawet koło 0. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 A jak to u Ciebie stoi? Może akustycznie dzwiek jest tłumiony? Sprawdź kompa po USB tylko ustaw bitperfect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Jeśli chodził o mnie to nie narzekam na głośność Magnata. Bt po telefonie, usb, wiim - poziom ten sam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Nie ma bata aby poziomy po WIFI i BT byłe te same. Technologia na to nie pozwala. Jeśli wydaje ci się , że tak masz to jesteś głuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Hmm może to kwestia wersji BT albo mocy nadajnika BT w telefonie? Ale faktycznie poziom pownien się nieco różnic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 2 godziny temu, Ace2 napisał: WIFI i BT byłe te same. Technologia na to nie pozwala. Rozwiniesz? Bo zarówno w telefonie jak i wiim muzykę biorę z wifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 53 minuty temu, Palmos napisał: Rozwiniesz? Bo zarówno w telefonie jak i wiim muzykę biorę z wifi. nie ma co rozwijać bo powyższym postem zaprzeczasz wcześniejszemu "Bt po telefonie, usb, wiim - poziom ten sam" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Dnia 31.08.2023 o 10:39, slawko0079 napisał: Witam, pytanko do posiadaczy Magnata MR780. Czy impedancję pod kolumny trzeba jakoś ustawiać czy wzmacniacz po prostu współpracuje w zakresie 4-8Ω. Czy też macie wrażenie, że wzmacniacz gra cicho, wiem że dużo zależy od kolumn, ale próbowałem już kilka opcji. Aktualnie gra z JBL Ti 1000 pokój +-16m² i żeby było w miarę ok skala musi być na -25dB Magnat gra cicho szczególnie na wejsciach tylnych.Najlepiej jest na Line In z przodu.Ale jak koledzy juz pisali, on posiada skale logarytmiczna wiec to normalne ze głosno robi sie dopiero w okolicach -35 db a nawet -25 db.Zalezy jakiego źródła i kolumn używamy.Ja najczesciej słucham tak w okolicy -30 db.Schodzac niżej juz robi sie zdecydowanie za głośno.Więc kolega sie nie martwi.Ten typ tak ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 2 godziny temu, Ace2 napisał: powyższym postem zaprzeczasz wcześniejszemu Niby jak? Telefon i wiim mam po wifi, a z nich do magnata albo po bt albo po optyku. Wiec co rozumiesz przez 5 godzin temu, Ace2 napisał: poziomy po WIFI i BT A miałeś rozwinąć: 5 godzin temu, Ace2 napisał: Technologia na to nie pozwala Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Drodzy użytkownicy Magnata może ktoś z Was mi pomoże bo mam problem od dzisiaj z moim. Ampli jest połączony optykiem do tv i z TV slucham tidala czasami YouTube i mecze na Viaplay i od dzisiaj na Tidalu i Viaplay wyskakuje mi napis na wzmacniaczu "not supported" na YouTube jest wszystko ok, przez bluetooth również działa tidal i wszystko. Miał ktoś może podobny problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts