Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Może ktoś z posiadaczy tego amplitunera lub ktoś forumowiczów  odp mi na pytanie. Mam przez HDMI ARC podpięte do amplitunera dekoder i konsolę i wszystko działa. Ale nie ma dźwięku z tv np. HBO GO czy filmy z dysku. Jest wejśćie optyczne TV/TAPE które podpięte powinno dawać dzwięk z tv. Tak mi się wydaję, Ale doczytałem, że mozna przypisać wejście np. BD/DVD wejsciu TV/TAPE i moje pytanie czy wtedy podpinając kabel hdmi z amplitunera podpiąć go pod TV kablem hdmi?? 

big_TX-8270-S-Rear.jpg

Edytowano przez Lukas455
Napisano

Telewizor mam z HDMI ARC podpięte z HDMI ARC w amplitunerze. Dzwięku z TV nie ma.

W dekoderze i konsoli jest jak zmienie na pilocie tv INPUT SELECTOR - na GAME lub CBL/SAT.

Wychodzi na to że muszę podpiąć optykiem.

• 4 years later...
Napisano
Dnia 7.06.2023 o 21:16, Piotr Sonido napisał:

Ostatnio był w Marcu.

Musisz napisać @Lukas455

wtedy szansa że dostanie powiadomienie.

A jak nie to jaki masz problem?

Miałem problemy z uzyskaniem dźwięku z tv sony do amplitunera tx- 8270 poprzez arc-arc. Sterowanie cyfrowe współdziałało, natomiast dźwięku z tv już nie było. Uzyskałem go w końcu z tv. Kluczowym było ustawienie:

tv

Cyfrowe wyjście audio-PCM

Onkyo

HDMI CEC-ON

HDMI ARC-TV/TAPE

Po przełączeniu sygnału w tv na wewnętrzny, Onkyo automatycznie przestawia się na TV/TAPE.

krzys