Dorjazz Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 Witajcie, niedawno zakupiłem Yamahę RX-V485 i powoli buduję zestaw kina. Mam dwa podstawkowe (że względu na wielkość salonu -15m2, podłogowe kolumny nie wchodzą w grę) Dali Spektor 2 + sub Yamaha YST-fsw050. Gra to znakomicie w mojej przestrzeni. Zamierzam kupić kolumnę centralną i zastanawiam się nad wyborem. Za te same złotówki mogę mieć Spektora Vokal lub Zensora Vokal. Co lepiej jest wybrać? Sensor ma otwór basowy z przodu, co może mieć znaczenie, gdyż kolumna umieszczona będzie na półce w regale pod TV. Zastanawiam się czy iść w "komplet Spektora" czy mieszać. Czy to będzie miało wpływ na brzmienie Waszym zdaniem? Pozdrawiam serdecznie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 Zensor jest znacznie lepszy, tak więc raczej namawiałbym na ten głośnik. Teraz są atrakcyjne ceny ze względu na wyprzedaż, zapraszam po indywidualną wycenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 10 godzin temu, Dorjazz napisał: Zastanawiam się czy iść w "komplet Spektora" czy mieszać. Czy to będzie miało wpływ na brzmienie Waszym zdaniem? najlepiej jeśli komplet byłby ten sam 5.0 / 3.0. Jeśli centralny nie może być z tej samej serii to możesz mieć problemy jak ja miałem i musiałem ręcznie ustawiać w equalizer parametry w Yamaha 683. Nie wiem czy to samo masz w 485. Może być tak ,że nie poczujesz różnicy w brzmieniu i też będzie dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 Vokal jest znacznie lepszy. I tu nie ważne że masz Spektora. On jest bardzo przeciętny. Jeśli masz w tej samej cenie to się nie zastanawiaj. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorjazz Napisano 30 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Vokal jest znacznie lepszy. I tu nie ważne że masz Spektora. On jest bardzo przeciętny. Jeśli masz w tej samej cenie to się nie zastanawiaj. PiotrKupiłem Zensora. W przyszłości zmienię także podstawki Spektor 2 na Zensora 3 Dzięki za pomoc!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Słusznie. Jak nowe to pewnie Zensora juz nie będzie. Wtedy będziesz polował na używane. Teraz jest Oberon 3. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorjazz Napisano 31 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Słusznie. Jak nowe to pewnie Zensora juz nie będzie. Wtedy będziesz polował na używane. Teraz jest Oberon 3. PiotrJeszcze Zensor jest w sklepach. W lutym zawita u mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 A w lutym to jeszcze spokojnie. W lecie już raczej ekspozycję. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorjazz Napisano 1 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 A w lutym to jeszcze spokojnie. W lecie już raczej ekspozycję. PiotrDzięki za infoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts