romek Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Cześć! Planuję zrobić system kina domowego oparty na nowych Klipschach RP. Audiofilem nie jestem, muzyki słucham sporadycznie :) I teraz mam pytanie: czy rp-6000f "starczą", czy potrzebuję 8000? Część dzienna całego parteru (45m2 z aneksem i jadalnią) to 30m2. Odległość od TV to około 5m. Drugie pytanie: czy denon x2500 to udźwignie? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 udźwignie. Akurat kolumny od Klipscha charakteryzuje duża skuteczność, więc nie potrzebują dużo prądu, żeby je poruszyć. Tu bardziej bym się zastanowił, czy jest sens iść w podłogówki, skoro użytkowane ma być tylko do KD. Miej świadomość, że, czy pójdziesz w podłogówki, czy monitory, to i tak zakup subwoofera będzie obowiązkowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Klipsch to bardzo skuteczne kolumny, model RP-6000F moim zdaniem będzie rozwiązaniem optymalnym do Twojego salonu. Bez problemu Denon AVR-X2500H prawidłowo wysteruje te kolumny. Klipsch mają wysoką skuteczność. Zresztą jest to bardzo dobre połączenie, które w pełni rekomenduję. Jednak jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Zapraszam także do kontaktu w sprawie indywidualnej wyceny dla forumowicza. Jeśli jednak wątpliwości, czy zestaw taki będzie odpowiedni, czy jednak większy model kolumn, nie ma u nas żadnych problemów z wypożyczeniem lub zakupem i późniejszą wymianą także na odległość. Zapraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Do takiego metrażu lepiej większe. Ale poluj na RP280 to dokładnie to samo a tańsze. 30m to sporo a 5 metrów odległości to na prawdę nie mało. Obstawiał bym jednak nieco mocniejszy amplituner. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Dziękuję Wam za pomoc. Niestety wdarł się mały błąd, salon to 20 a nie 30 m2, więc chyba zostanę przy mniejszych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 A no to zdecydowanie RP260. Tyko serio poluj na te. Nie na nową serie. A jak lubisz jasne granie to masz bardziej melodyjne a tak samo mocne Magnat 725 czy Monitor Audio Bronze 6. Za Klipschem przemawia rewelacyjny 440C Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eki Quantameki Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 Dnia 29.01.2019 o 07:35, S4Home napisał: A no to zdecydowanie RP260. Tyko serio poluj na te. Nie na nową serie. A jak lubisz jasne granie to masz bardziej melodyjne a tak samo mocne Magnat 725 czy Monitor Audio Bronze 6. Za Klipschem przemawia rewelacyjny 440C Piotr Witam Was trochę pózno trafiłem na wasz komentarz.Dlaczego nie kupować serii rp6000f czy model 260f jest lepszy.Czy w tym wypadku chodziło o cenę.Kolejne pytanie czy Klipsch rp zagra lepiej z Onkyo rz1100 czy z denon4500. Miałem denon4400 i bardziej podobało mi się wcześniejsze onkyo686 dlatego zmieniłem denona na Onkyo rz1100.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts