Michal B. #1 Napisano 27 stycznia 2019 Proszę o pomoc. Po zakupie nowego telewizora, nie mogę podłączyć głośników. Jeśli wybieram opcję w tv głośniki wewnętrzne i zewnętrzne nie słychać nic. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 28 stycznia 2019 No bo masz wyjście optyczne w TV a nei masz takowego w amplitunerze Jak to spiąłeś? Musisz kupić prosty DAC i wtedy to podłączyć. np. Fioo. Cena około 130 zł. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal B. #3 Napisano 28 stycznia 2019 Próbowałem przez kabel cinch, ale bez rezultatu. Mógłbyś mi trochę jaśniej wyjaśnić jak to zrobić, zielony jestem w tym temacie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz S. #4 Napisano 28 stycznia 2019 W TV masz wyjście cyfrowe optyczne (podpisane Optical Digital Audio Out ) Ponieważ w twoim aplitunerze masz wejścia analogowe , potrzebujesz czegoś co zamieni dzwięk z cyfrowego na analogowy ( DAC, przykłądowy poniżej ) wtedy TV połączasz kablem optycznym do tego DAC a z DAC bablem RCA do amplitunera. Ten chinch nie będzie działał bo w Twoim TV jest to wejście a nie wyjście. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal B. #5 Napisano 28 stycznia 2019 Wielkie dzięki za pomoc. Jaki ten Dac kupić żeby był dobry i nie drogi? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #6 Napisano 28 stycznia 2019 A ile możesz wydać maksymalnie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal B. #7 Napisano 28 stycznia 2019 Około 100 zł Około 100 zł Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #8 Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) FiiO D03 Taishan. Za 100 zł + wybrałbym nostromo dac. To duży przeskok jakościowy. Pozdrawiam Edytowano 28 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz S. #9 Napisano 28 stycznia 2019 Możesz wziąć najtańszy z Allegro. Albo sprawdzony marki Fioo model Taishan za ok 130 zł już z kablem optycznym w zestawie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal B. #10 Napisano 28 stycznia 2019 Wezmę ten lepszy. Dziękuję bardzo za pomoc, długo szukałem rozwiązania na własną rękę, a tutaj taka szybka odpowiedz. Jestem wdzięczny za pomoc ? 3 minuty temu, Michal B. napisał: Wezmę ten lepszy. Dziękuję bardzo za pomoc, długo szukałem rozwiązania na własną rękę, a tutaj taka szybka odpowiedz. Jestem wdzięczny za pomoc ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #11 Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) Jeżeli Cię stać to rozważył bym zakup Nostromo Wolf za 450 zł, to połowa ceny nowego. Ale nie namawiam do zakupu w ciemno. To pierwsza wersja. Aktualnie nostromo Wolf 2 kosztuje 880zł. Nostromo Wolf jest porównywany z dacami na poziomie 2000 - 3000 zł. https://m.olx.pl/oferta/dac-nostromo-wolf-srebrny-zasilacz-CID99-IDylmDI.html#position=2&page=1 A jeżeli nie to podstawowa wersja. Nowy dac za 230 zł. http://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/39-dac-nostromo-ux1.html Gdybyś chciał zapytać o różnicę brzmieniowe zadzwoń do firmy Nostromo. Telefon znajdziesz na stronie. Najlepiej jakbyś odsłuchał, ale Wolf 1 już nie jest produkowany. Wszystkie nowe produkty Nostromo możesz zwrócić do firmy. Masz na to 14 dni. Zwroty nie dotyczą osób prywatnych. ( Odstąpienie od umowy zawartej na odległość). Pozdrawiam Edytowano 28 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal B. #12 Napisano 28 stycznia 2019 13 minut temu, 1Ender napisał: Jeżeli Cię stać to rozważył bym zakup Nostromo Wolf za 450 zł, to połowa ceny nowego. Ale nie namawiam do zakupu w ciemno. To pierwsza wersja. Aktualnie nostromo Wolf 2 kosztuje 880zł. Nostromo Wolf jest porównywany z dacami na poziomie 2000 - 3000 zł. https://m.olx.pl/oferta/dac-nostromo-wolf-srebrny-zasilacz-CID99-IDylmDI.html#position=2&page=1 A jeżeli nie to podstawowa wersja. Nowy dac za 230 zł. http://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/39-dac-nostromo-ux1.html Gdybyś chciał zapytać o różnicę brzmieniowe zadzwoń do firmy Nostromo. Telefon znajdziesz na stronie. Najlepiej jakbyś odsłuchał, ale Wolf 1 już nie jest produkowany. Wszystkie nowe produkty Nostromo możesz zwrócić do firmy. Masz na to 14 dni. Zwroty nie dotyczą osób prywatnych. ( Odstąpienie od umowy zawartej na odległość). Pozdrawiam Chciałbym ten droższy, ale trochę drogi. Dziękuję za okazaną pomoc ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #13 Napisano 28 stycznia 2019 Zadzwoń jutro do Nostromo, zapytaj o Wolf seria 1-sza producenta. Wyjaśni Ci jaki jest przeskok jakościowy pomiędzy najtańszym daciem uX1, a wolf 1. Decyzję musisz podjąć sam. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach