Michal B. Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Proszę o pomoc. Po zakupie nowego telewizora, nie mogę podłączyć głośników. Jeśli wybieram opcję w tv głośniki wewnętrzne i zewnętrzne nie słychać nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 No bo masz wyjście optyczne w TV a nei masz takowego w amplitunerze Jak to spiąłeś? Musisz kupić prosty DAC i wtedy to podłączyć. np. Fioo. Cena około 130 zł. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal B. Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Próbowałem przez kabel cinch, ale bez rezultatu. Mógłbyś mi trochę jaśniej wyjaśnić jak to zrobić, zielony jestem w tym temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 W TV masz wyjście cyfrowe optyczne (podpisane Optical Digital Audio Out ) Ponieważ w twoim aplitunerze masz wejścia analogowe , potrzebujesz czegoś co zamieni dzwięk z cyfrowego na analogowy ( DAC, przykłądowy poniżej ) wtedy TV połączasz kablem optycznym do tego DAC a z DAC bablem RCA do amplitunera. Ten chinch nie będzie działał bo w Twoim TV jest to wejście a nie wyjście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal B. Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Wielkie dzięki za pomoc. Jaki ten Dac kupić żeby był dobry i nie drogi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 A ile możesz wydać maksymalnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal B. Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Około 100 zł Około 100 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) FiiO D03 Taishan. Za 100 zł + wybrałbym nostromo dac. To duży przeskok jakościowy. Pozdrawiam Edytowano 28 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Możesz wziąć najtańszy z Allegro. Albo sprawdzony marki Fioo model Taishan za ok 130 zł już z kablem optycznym w zestawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal B. Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Wezmę ten lepszy. Dziękuję bardzo za pomoc, długo szukałem rozwiązania na własną rękę, a tutaj taka szybka odpowiedz. Jestem wdzięczny za pomoc ? 3 minuty temu, Michal B. napisał: Wezmę ten lepszy. Dziękuję bardzo za pomoc, długo szukałem rozwiązania na własną rękę, a tutaj taka szybka odpowiedz. Jestem wdzięczny za pomoc ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) Jeżeli Cię stać to rozważył bym zakup Nostromo Wolf za 450 zł, to połowa ceny nowego. Ale nie namawiam do zakupu w ciemno. To pierwsza wersja. Aktualnie nostromo Wolf 2 kosztuje 880zł. Nostromo Wolf jest porównywany z dacami na poziomie 2000 - 3000 zł. https://m.olx.pl/oferta/dac-nostromo-wolf-srebrny-zasilacz-CID99-IDylmDI.html#position=2&page=1 A jeżeli nie to podstawowa wersja. Nowy dac za 230 zł. http://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/39-dac-nostromo-ux1.html Gdybyś chciał zapytać o różnicę brzmieniowe zadzwoń do firmy Nostromo. Telefon znajdziesz na stronie. Najlepiej jakbyś odsłuchał, ale Wolf 1 już nie jest produkowany. Wszystkie nowe produkty Nostromo możesz zwrócić do firmy. Masz na to 14 dni. Zwroty nie dotyczą osób prywatnych. ( Odstąpienie od umowy zawartej na odległość). Pozdrawiam Edytowano 28 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal B. Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 13 minut temu, 1Ender napisał: Jeżeli Cię stać to rozważył bym zakup Nostromo Wolf za 450 zł, to połowa ceny nowego. Ale nie namawiam do zakupu w ciemno. To pierwsza wersja. Aktualnie nostromo Wolf 2 kosztuje 880zł. Nostromo Wolf jest porównywany z dacami na poziomie 2000 - 3000 zł. https://m.olx.pl/oferta/dac-nostromo-wolf-srebrny-zasilacz-CID99-IDylmDI.html#position=2&page=1 A jeżeli nie to podstawowa wersja. Nowy dac za 230 zł. http://nostromo.audio/pl/przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac/39-dac-nostromo-ux1.html Gdybyś chciał zapytać o różnicę brzmieniowe zadzwoń do firmy Nostromo. Telefon znajdziesz na stronie. Najlepiej jakbyś odsłuchał, ale Wolf 1 już nie jest produkowany. Wszystkie nowe produkty Nostromo możesz zwrócić do firmy. Masz na to 14 dni. Zwroty nie dotyczą osób prywatnych. ( Odstąpienie od umowy zawartej na odległość). Pozdrawiam Chciałbym ten droższy, ale trochę drogi. Dziękuję za okazaną pomoc ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Zadzwoń jutro do Nostromo, zapytaj o Wolf seria 1-sza producenta. Wyjaśni Ci jaki jest przeskok jakościowy pomiędzy najtańszym daciem uX1, a wolf 1. Decyzję musisz podjąć sam. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts