Derek Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Witam. Jestem posiadaczem świeżo kupionych Zensor 3. Chcę kupić do nich wzmacniacz koniecznie z dac USB żeby bez problemu połączyć z komputerem i nie tylko. Poważnie zastanawiam się nad 651A tylko, że on nie posiada żadnego innego wejścia cyfrowego żeby połączyć z TV. Mógłbym to przeboleć. Co sądzicie o tym wzmacniaczu? Czy CXA80 jest znacznie lepszym wzmacniaczem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 CA 651A to wzmacniacz o raczej jasnej charakterystyce, oferujący bardzo swobodny i analityczny dźwięk. Z Dali Zensor 3 będzie ok, chociaż już nawet CXA60 jest znacznie lepszy dźwiękowo. Tak więc wybierałbym pomiędzy CXA60 i CXA80. Zresztą jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie na odsłuchy, porownania, wypożyczenia oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiFiSystem Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Nowa linia CX będzie pasować zdecydowanie lepiej do Dali Zensor 3 niż jej poprzednicy. Co do kwestii wyboru tej marki lub innej to wybór w tej klasie cenowej jest spory i polecałbym odsłuch i porównanie kilku konstrukcji W przypadku pytań serdecznie zapraszamy Salon HiFi System Warszawa, Ostródzka 273 www.hifisystem.pl sklep@hifisystem.pl tel. 503-157-500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derek Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Tak myślałem, że ten nowszy model zagra lepiej tylko czy warto dopłacić do CXA80. Kolumny kosztowały 2000 zł a używana 80-tka 3500 zł. Dlatego zastanawiam się czy to ma sens dopłacać. Gdyby CXA60 miał usb "typu b" to nie byłoby tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 CXA80 to znacznie lepszy model. 651 to starsza wersja CXA60. 80 ma więcej mocy. Gra bardziej liniowo. No i ma USB całkiem przyzwoite. Pasuje także do Zensor 3. Oprócz niego masz jeszcze Magnata MR780 I na jego temat masz tutaj kilka stron. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derek Napisano 3 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 Dzięki raz jeszcze za info. Mam pytanie: wbudowany dac w cxa80 do jakiego zewnętrznego daca można porównać? Do CA+, czy do 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Do 100tki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derek Napisano 6 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2019 (edytowany) ok. Jeszcze pytanko: dlaczego niektóre produkty CA mają na frontowym panelu naklejkę przypominającą flagę Wielkiej Brytanii a inne jej nie mają? Edytowano 6 lutego 2019 przez Derek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 lutego 2019 Jest to tylko naklejka. Te późniejsze dostawały ja w fabryce. Mówię o partii. Sama konstrukcja się nie zmieniła. Po prostu dodatkowy marketing. W marantza są edycje UK i to jest co innego niż klasyk. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts