Piotr Karpisiewicz Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam dylemat odnośnie zakupu kolumn podstawkowych. Posiadam Amplituner Onkyo TX-NR579, wcześniej grał z kolumnami Taga 5.1. Pomieszczenie 20m2 Obecnie mam miejsce tylko na kolumny podstawkowe max 35 cm wysokości i 5 cm odległości od ściany. Chciałbym coś uniwersalnego zarówno do kina domowego jak i muzyki. Zakładam ze bas reflex z tyłu odpada przy tej odległości od ściany ? Wytypowałem jak narazie - ELAC Debut 2.0 5.2 https://www.tophifi.pl/elac-debut-2-0-b5-2.html?gclid=EAIaIQobChMIn4zR4-eY4AIVhOiaCh2u1w7tEAQYASABEgL4G_D_BwE - JAMO S 803. https://www.q21.pl/jamo-s-803.html - KLIPSCH https://sklep.rms.pl/klipsch-reference-base-r-51m-r51m-kolumny-podstawkowe-2-szt. (bass reflex z tyłu wiec chyba odpadaja) Pomożecie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Witaj, jeśli szukasz uniwersalnej konstrukcji do Twojego zestawu, brałbym pod uwagę wspomniane Elac Debut 2.0 B5.2, może Monitor Audio Bronze 2 lub Polk Audio RTi 1. Elac to równe, dobrze wypełnione, plastyczne granie. Monitor Audio zagrają bardziej swobodnie, żywo, analitycznie. Polk Audio to mocne, bardzo energiczne, szybkie, zdecydowane granie. Zapraszam serdecznie do naszego salon na odsłuchy, porównywania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Karpisiewicz Napisano 31 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Dziekuje za odpowiedz, okresliłbym jeszcze brzmienie jakie mi odpowiada, jest to granie w układzie V. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 W takim przypadku Elac odrzuć, myśle że najlepsze będzie Polk Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 Jamo do stereo? Niech niech. To chyba tylko wrogom można polecić. Jak lubisz v to faktycznie elac odpada. Mimo że to najlepsza kolumna z tych wymienionych. Stawiam zatem na quantum 723 od magnata. I nie przejmował bym się bass reflexem z tyłu. Przypominam. To średniej klasy amplituner kina domowego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Karpisiewicz Napisano 3 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 Ok, dzieki za pomoc, rzeczywiscie Quantum 723 wygladaja ciekawie, 673 widze ze tez jest czesto proponowany. Czyli nie odrzucac kolumn z bass- reflexem z tylu ?. Myslalem ze przy 5 cm od sciany ma to jednak znaczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Sanecki Napisano 3 lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 lutego 2019 (edytowany) No a co z Elacami b6 2.0? Indiana Line Tesi 261 to też ciekawe propozycje. @edit H ma być do 35 to odpadają maja niestety po 1-2 cm za dużo. Edytowano 3 lutego 2019 przez Mariusz Sanecki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 lutego 2019 Elac nie gra V-ka. Indiana to jednak niższa klasa od quantum 723. Tak jeśli jeszcze znajdziesz gdzieś 673 to polecam. I nie przejmuj się bas reflexem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kowalski Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Czy do Yamahy A-S501 ELAC Debut 2.0 B5.2 będą pasowały? Interesuje mnie praktycznie wiekszosć gatunków muzycznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 niby tak ale B5 mają 13 cm bas. Ja je stawiam że to są tyły do kina dla tych co nie mogą mieć On Wall. B6.2 jest znacznie znacznie lepsze przy stereo i polecane przeze mnie dość często. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Będą pasować i wiele zależy od rozmiaru pomieszczenia i tak jak wspomniał S4Home lepszym rozwiązaniem w stereo będzie b6.2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts