Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam forumowiczów

Przymierzam się do zakupu YAMAHA R-N803D + DALI ZENSOR 7/1/VOKAL/SUB E-12F.
Salon: 25m
Zestaw bedzie w wiekszosci do filmow i muzyki Electro & House
Jakten zestaw się sprawdzi razem??

Bo przejrzałem już dużo tematów i dalej mam mały dylemat. Ludzie na pewno odradzają amplituner Denona do tych kolumn.

Chciałbym poznać Wasze zdanie.

Pozdrawiam

Edytowano przez Kamil Luto
Napisano (edytowany)

zestaw kolumn 5.1 a amplituner stereo. 

1 godzinę temu, Kamil Luto napisał:

Bo przejrzałem już dużo tematów

chyba jednak w dalszym ciągu za mało ;) 

Edytowano przez Markcox
Napisano

Witam,

Na takie pytania niema prostych odpowiedzi bo kwestia brzmienia danych produktów zawsze będzie dyskutowana i znajdą się osoby, które będą za i przeciw. Najlepsze co można zrobić to samemu porównać wybierając ten, który według nas zagrał lepiej.  Co do samych urządzeń to prezentują one podobną klasę stąd trudno o tak jednoznaczną odpowiedź, na pewno warto zwrócić na jeden niewielki szczegół tj. w amplitunerze firmy Yamaha RX-V685 znajdziemy wyjście PRE-OUT umożliwiające nam podłączenie dodatkowego wzmacniacza w celu poprawy jakości dźwięku stereo, który w tej klasie sprzętu nie wszystkich satysfakcjonuje. Kolumny to inna historia a pisząc to niestety rzecz już historyczna czyli zestaw Dali Zensor to bardzo udane kolumny, które niestety są już wycofane z produkcji i zastąpione modelem Oberon. Oczywiście warto również posłuchać tych kolumn po wprowadzenia kilku zmian konstrukcyjnych i brzmieniowych znajdują nowych odbiorców. Z konkurencyjnych produktów na pewno zwrócić uwagę na kolumny Indiana Line Tesi 561, Heco Aurora 700 czy Pylon Sapphire25, które wszystkie znajdziemy w zestawach kinowych. Na koniec zapraszam Pana do naszego salonu na odsłuch i indywidualne wyceny.

Marcin