Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Jestem tu nowy i bardzo mało zorientowany w tematyce kabli, więc proszę o wyrozumiałość ;) Nabyłem ostatnio wzmak Harman Kardon i mam kilka pytań na które nie mogę znaleźć odpowiedzi w instrukcji i w necie :(

1. Pomiędzy wzmacniaczem, a tunerem jest możliwość podłączenia kabla (remote in/out) żeby sterować pilotem oba urządzenia. Ale co to za kabel musi być? Zwykły Jack/jack mono lub stereo ?

2. Wzmacniacz i cd można podłączyć za pomocą  kabla HRS Link którego nie mam :( Czy warto podłączyć za pomocą tego kabla czy lepiej optycznie ? I gdzie zdobyć ten kabelek HRS Link ?

3. W pilocie od wzmacniacza jest wejście jakby na Jack, taki od słuchawek, tylko po co ?

20190209_071040.jpg

20190209_070718.jpg

Napisano

Wejście HRS / ( High Resolution Synchronisation )/ z tego co doczytałem służy do "do precyzyjnej, wolnej od jittera synchronizacji urządzeń obsługujących HRS-link" a więc w praktyce jest kompatybilne tylko z CD HK. Kabel wygląda jak zwykła skrętka i możesz go zobaczyć na załączonym filmie

Napisano

A pilot ma wejście by kablem sterować sprzętem, który, bywało że stał w szafce z drzwiczkami ze szkła, wiec sterowaniem podczerwienią był kłopot.  Dziś bywa że jest dodatkowy Jack w sprzęcie na zewnętrzny czujnik podczerwieni dla pilota, montujesz go gdzieś poza szafką i drzwiczki możesz zamknąć.