Wonsik Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 Witam wszystkich i z góry dziękuje za rady. Jestem tu nowy i w temacie jestem laikiem. Mieszkam w Belgii i poszukuje kina domowego. W różnych francuskich sklepach audio, oferują fajny zestaw 5.0 w dobrej cenie . Focal aria948 jako przód, 900cc central i 906 na tył. Bylem już na odsłuchu z denon 2500, było super ale uważam ze jednak może jest on za słaby na tak mocne kolumny .?Póki co bez suba .... bas i tak jest niezły ? Kolumny się podobają drugiej połówce jako jedyne z wielu wiec przy nich bym pozostał ? Pomieszczenie 30 m2 otwarte na jadalnie, raczej kwadrat . 60%film i gry ps4 ,40% muzyka źródło spotify albo radio i tune in . Muzyka, ogólnie wszystko pop, dance, rock, hip hop. Na amplituner przeznaczam 7000zł nowy Zainteresował mnie : Marantzsr 7013 cambridge cxr 200 anthem mrx520 przy dobrych wiatrach 720 z expozycji Ewentualnie inne propozycje ... Z góry dzięki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 lutego 2019 Udostępnij Napisano 10 lutego 2019 Cześć, dźwiękowo zdecydowanie najlepiej sprawdzi się Anthem, to klasa sama w sobie, bardzo solidne zasilanie, porządne końcówki mocy i świetny system automatycznej kalibracji akustyki pomieszczenia. Do Focal Aria będzie idealny. Z Japończyków natomiast zdecydowanie Marantz SR7013. Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 lutego 2019 Zdecydowanie Anthem z ekspozycji. NAD 753V3 albo Yamaha 1080. Ta jest na prawdę "ukryto" wydajna. Marantz będzie za łagodny. Co akurat z Focalem jest na plus. W kinie na minus. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts