Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich i z góry dziękuje za rady. Jestem tu nowy i w temacie jestem laikiem.

Mieszkam w Belgii i poszukuje kina domowego. W różnych francuskich sklepach audio, oferują fajny zestaw 5.0 w dobrej cenie . Focal aria948 jako przód, 900cc central i 906 na tył. Bylem już na odsłuchu z denon 2500, było super ale uważam ze jednak może jest on za słaby na tak mocne kolumny .?Póki co bez suba .... bas i tak jest niezły ?

Kolumny się podobają drugiej połówce jako jedyne z wielu wiec przy nich bym pozostał ?

Pomieszczenie 30 m2 otwarte na jadalnie, raczej kwadrat .

60%film i gry ps4 ,40% muzyka źródło spotify albo radio i tune in .                                 Muzyka, ogólnie wszystko pop, dance, rock, hip hop.

Na amplituner przeznaczam 7000zł nowy       Zainteresował mnie  :

Marantzsr 7013 

cambridge cxr 200

anthem mrx520 przy dobrych wiatrach 720 z expozycji

Ewentualnie inne propozycje ...

Z góry dzięki ?

Napisano

Cześć,

dźwiękowo zdecydowanie najlepiej sprawdzi się Anthem, to klasa sama w sobie, bardzo solidne zasilanie, porządne końcówki mocy i świetny system automatycznej kalibracji akustyki pomieszczenia. Do Focal Aria będzie idealny. Z Japończyków natomiast zdecydowanie Marantz SR7013.

Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.