krzysztof Napisano 13 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2007 Posiadam system złożony z wzm i cd Creek EVO + kolumny Acoustic Vienna Mozart Grand. Na razie jako kabli głośnikowych używam Kimbera 8 VS. Dźwięk jest dobry ale może mógłby być jeszcze lepszy. Może ktoś z formumowiczów ma takie kolumny i chciałby się podzielić jakich kabli używa w swoim systemie ? Doadam jeszcze, że zarówno wzm jak i cd łączy interkonet VDH The Orchid. Za wszystkie odpowiedzi już teraz z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2007 Sprawdż ofertę polskiej Firmy Audionova. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stan Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 Audionova może i gra (nie wiem , bo nie słuchałem), weź tylko pod uwagę, że czegoś takiego już nigdy nie sprzedasz - albo jeśli to za grosze. Moim zdaniem lepiej kupić markowe kable, taki Monster czy Audioquest pójdzie Ci kiedyś od ręki jak zechcesz zmienić na lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlos Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 Jaka kombinacja długość/cena interesuje Cię? I w czym ma to być lepsze niż Kimber? Pamiętaj, że VA to prądożerne kolumny i potrzebują kabla o sporym "fi". Jeśli potrzebujesz więcej niż 2 mb to poszukaj czegoś o AWG nie większym niż 12, czyli co najmniej 2,5 mm2 powierzchni przekroju. Ja mam podpięte VA Beethoveny AudioQuest-em Bedrock. I się uspokoiłem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlos Napisano 16 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2007 Jeszcze ściągawka z AWG. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarh Napisano 18 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2007 pavlos => co znaczy że przy bedrocku się uspokoiłeś. czy miałeś wpięte inne kable i było źle???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlos Napisano 18 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2007 Cytat pavlos => co znaczy że przy bedrocku się uspokoiłeś. czy miałeś wpięte inne kable i było źle???? Tak, miałem inne kable, również "zwykłe kable". I nie było tak dobrze, jak teraz. Moje uspokojenie się oznacza wejście w dobre samopoczucie wynikające ze słyszenia (odrobinkę) lepszego dźwięku oraz ze świadomości, że "dobra, wydałem tyle kasy, to musi przecież grać!" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarh Napisano 19 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2007 Ja ostatnio zmieniłem swoje Dynaudio Audience 52 na Vienny MG właśnie. W sklepie z moim Baltlabem nawet w bezpośrednim porównaniu z dynkami MG były przynajmniej o klasę lepsze. W domu .... hmmm.... może muszą się jeszcze wygrzać bo te co mam są prosto z kartonu... albo jest to właśnie kwestia kabli. Obecnie mam tarę prism nexa a w salonie słuchałem na wyższych modelach właśnie AQ. Ale czy może być aż taka różnica??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shureido Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia ponadczasowe pytanie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts