Johny Rex Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 Witam Posiadam gramofon TELEFUNKEN STS - 1. Do niedawna pracował z TECHNICS SU V5 .... niestety, po przyjęciu kufla zimnego piwa wzmacniacz nie żyje W związku z powyższą tragedią postanowiłem nabyć nowy wzmacniacz. Chciałbym przeznaczyć na ten szczytny cel ok. 600 zł. Wzmak będzie grał z głośnikami z YAMAHY PIANO CRAFT (wiem, ale jest jak jest i chwilowo nie będzie inaczej). Myślę o: YAMAHA A 960 ROTEL - chciałbym spróbować ale kompletnie nie czaję tematu lub inny wybrany i godny zainteresowania. Sprzęt będzie grał na poddaszu, pokój ok. 20 m2 Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 7 minut temu, Johny Rex napisał: Posiadam gramofon TELEFUNKEN STS - 1 Na wstępie gratuluję posiadania tak fajnego gramiaka. 10 minut temu, Johny Rex napisał: Chciałbym przeznaczyć na ten szczytny cel ok. 600 zł Za tą kwotę możesz mieć : HK 970 , Sansui AU-X510R lub trochę droższy, ale ze świetnym Phono NAD 3020i. Jak to zagra z Twoimi kolumnami to niestety raczej nikt Ci nie powie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Rex Napisano 12 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 NAD 302 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 lutego 2019 40 minut temu, Johny Rex napisał: NAD 302 ? Fajny wzmacniacz , z przedwzmacniacza gramofonowego powinieneś być zadowolony , znam osoby które kupowały ten wzmacniacz tylko dla Phono. Nie przejmuj się mocą / 2x 25W przy 8 Ohm/, da sobie bez problemu radę z dużo większymi kolumnami niż Twoje. https://www.hifiengine.com/manual_library/nad/302.shtml Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Rex Napisano 13 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Niestety, NAD 302 sprzedany. Nie zdążyłem. Szukam dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Znalazłem w UK 2 egzemplarze, cena dobra, Nad 302 za ładniejszy około 400 zł z wysyłką. Wysyłka do Polski możliwa. Czas około 2 tygodnie i masz w domu. Ja też kupowałem w UK. https://m.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_nkw=Nad+302&rt=nc&LH_BIN=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 32 minuty temu, 1Ender napisał: Nad 302 za ładniejszy około 400 zł z wysyłką. Za tą kasę naprawdę się opłaca . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Trzeba korzystać zanim brexit zacznie obowiązywać ☺️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Do końca Marca jeszcze trochę mamy Później się zacznie..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Ciekawe jak ceny pójdą w górę na UK sprzęty jak zaczną obowiązywać cła itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 W UK raczej mogą spaść ewentualnie się utrzymają ze względu na małą opłacalność zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Rex Napisano 14 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 Dziękuję wszystkim za dobre rady. NAD 302 zamówiony. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 @Johny Rex Kupujesz ten z ebaya? Który? Tam były 2. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Rex Napisano 14 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 Tak. Kupiłem nr 2 (ten, w lepszym stanie). Mam rozumieć, że mogę go podpiąć jako przedwzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 Co będzie od Marca nie wiadomo. Ale na naszym rynku jest masa produktów z UK. Wszyscy czekają. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 Możesz użyć jako przedwzmacniacz lub końcówkę mocy. Pierwsze co, po zakupie wywal zworki firmowe. Użyj w to miejsce przewodu 2x RCA - 2 x RCA lub zworek z miedzi OFC. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Rex Napisano 21 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Dziękuję wszystkim za pomoc. Wzmak gra od 30 min............. Jest GENIALNY ! Pozdrawiam !:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts