Jarek8 Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 Po uporaniu się z problemami z dźwiękiem przyszła kolej na kolejne problemy. W jaki sposób mogę przypisać domyślne źródło dźwięku dla TV - tak napisałem że nawet sam nie wiem o co biega ;-). Właczam TV, automatycznie włącza się ampli - obraz jest, dźwięku brak. Na ampli source (czyli INPUT) po włączeniu TV przestawia się automatycznie na AUDIO1. Teraz żeby włączyć dźwięk muszę na ampli zmienić źródło na HDMI1. I tak za każdym razem gdy włączam TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 41 minut temu, Jarek8 napisał: I tak za każdym razem gdy włączam TV. Przeczytaj instrukcję str.73-75. Do Audio 1 masz przypisany TV , możesz to zmienić poprzez przypisanie innego wejścia w "Input" , możesz zapisać to później w "Scene". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek8 Napisano 14 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Przeczytaj instrukcję str.73-75. Do Audio 1 masz przypisany TV , możesz to zmienić poprzez przypisanie innego wejścia w "Input" , możesz zapisać to później w "Scene". Prawie się udało. A więc włączyłem TV, na ampli przestawiłem INPUT na HDMI i pojawił się dźwięk - po tym wcisnąłem na około 5 sekund przycisk sceny nr 7 (TV Viewing). Teraz włączam TV (ampli się włącza niestety z napisem TV oraz AUDIO1). Dalej już tylko muszę wcisnąć 7 scenę i gotowe. Chyba muszę z tym pokombinować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 To tylko kwestia ustawień. W instrukcji jest wszystko. Trzeba tylko chwilę spokoju przy piance Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts