Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Po uporaniu się z problemami z dźwiękiem przyszła kolej na kolejne problemy.

W jaki sposób mogę przypisać domyślne źródło dźwięku dla TV - tak napisałem że nawet sam nie wiem o co biega ;-).

Właczam TV, automatycznie włącza się ampli - obraz jest, dźwięku brak. Na ampli source (czyli INPUT) po włączeniu TV przestawia się automatycznie na AUDIO1.

Teraz żeby włączyć dźwięk muszę na ampli zmienić źródło na HDMI1. I tak za każdym razem gdy włączam TV.

Napisano
41 minut temu, Jarek8 napisał:

I tak za każdym razem gdy włączam TV.

Przeczytaj instrukcję str.73-75. Do Audio 1 masz przypisany TV , możesz to zmienić poprzez przypisanie innego wejścia w "Input" , możesz zapisać to później w "Scene".

Napisano
2 godziny temu, tomek4446 napisał:

Przeczytaj instrukcję str.73-75. Do Audio 1 masz przypisany TV , możesz to zmienić poprzez przypisanie innego wejścia w "Input" , możesz zapisać to później w "Scene".

Prawie się udało.

A więc włączyłem TV, na ampli przestawiłem INPUT na HDMI i pojawił się dźwięk - po tym wcisnąłem na około 5 sekund przycisk sceny nr 7 (TV Viewing). 

Teraz włączam TV (ampli się włącza niestety z napisem TV oraz AUDIO1). Dalej już tylko muszę wcisnąć 7 scenę i gotowe. Chyba muszę z tym pokombinować.