skori23 Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 Witam, przejdę od razu do sedna - mam 2 kolumny Tonsil CZ@T 130 o parametrach takich, jak na zdjęciu. Potrzebuję dokupić wzmacniacz + odtwarzacz CD najlepiej do 2k pln. Ewentualnie mogę dorzucić kilka stówek, jeśli będzie potrzeba. pomieszczenie ~24m2 muzyka: hip-hop/rock/elektronika źródła muzyki --> płyty CD, Spotify, YouTube itd. (to głównie idzie przez konsole Playstation), bluetooth do słuchawek Z góry dziekuję za wszelkie porady itd. !! :) Pozdro, Kamil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 (edytowany) Czy dopuszczasz audio używane? Bo z nowych, to będzie słabo lub tak sobie. Z używanych polecam odtwarzacz marantz 63 Ki, SE lub 67 SE. Może coś ze wzmacniaczy SMSL. Ale tu prosiłbym @MobyDick o pomoc Napisz jaki dźwięk lubisz. Pozdrawiam Edytowano 15 lutego 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skori23 Napisano 15 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 (edytowany) Tak - dopuszczam używane. Jaki dźwięk lubię - dobry bas na pewno, czysty dźwięk tak poza tym chyba nie wiem jak dokładnie odpowiedzieć na to pytanie.. ? Pzdr Edytowano 15 lutego 2019 przez skori23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 Jeżeli jesteś w stanie odpuścić bluetooth, bo jakościowo to gorszy dźwięk to mógłbyś poszukać wzmacniacza z daciem np. Luxman LV-113. To już wysoki poziom grania. Wzmacniacz ma jedno wejście optyczne i dwa koaksjalne. Musisz się jednak liczyć że za jakiś czas będzie wymagał konserwacji, bo to dość wiekowy sprzęt. 113 można kupić już za około 600 do 1000 zł. Serwis nie jest drogi od około 200 do 400 zł jesteś w stanie przywrócić sprawność fabryczną. A wtedy sprzęt na lata. Natomiast nie wiem, czy dźwięk Ci się spodoba w połączeniu z unitra/tonsil. Kolumny za jakiś czas do wymiany. Najlepiej jakbyś miał możliwość posłuchania. Zakup w ciemno to loteria. O luxmanach poczytaj w dziale kluby. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 Co do CD to polecam szukac, poczekać ewntualnie na Marantza 63 SE lub 67 SE. ja wlasnie taki kupilem i jestem super zadowolony, za 450 - 500 zl znajdziesz w super stanie. Lasery dostepne, swietne granie, super design i jakosc wykonania. Dla lubiacych sie bawic podatny na modyfikacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 (edytowany) @Przemek Ost mała poprawka, Ty masz wersję Ki. 67 SE kupiłem za 400 zł w ładnym stanie z oryginalnym pilotem. Za tyle też sprzedałem. Z ciekawych funkcji 67 SE ma regulację głośności na pilocie i granie w klasie A. Pozdrawiam Edytowano 16 lutego 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 Wiem ze mam KI SE ale juz SE jest ok... btw 63 KI tez ma regulacje glosnosci z pilota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 Należy rozróżnić serie Ki od SE, ponieważ są to dwa różne produkty. Ki jest stawiana wyżej od SE. SE jest tuż za Ki. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 A no jasne, pisalem w biegu i pomylilem SE z mk2 ? podsumowujac mam KI MK2 i taki tez moge ze swietym spokojem polecic ? dzieki Ender za zwrocenie uwagi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skori23 Napisano 16 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 (edytowany) https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-luxman-lv-111-7845528624 Panowie co sądzicie, nie za tani? --- sorry nie zauwazylem ze to 111, a nie 113 Edytowano 16 lutego 2019 przez skori23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 A może LV-102? Starsza konstrukcja z 1985 roku solidnie zbudowana. https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-luxman-lv-102-gwarancja-paragon-7726697301 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 Ja bym poszedł raczej w SONY TA-F690ES lub Sony TA-F770ES . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skori23 Napisano 23 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Zapomniałem, że jestem w posiadaniu Sony TA-F170 trzeba w nim tylko wymienić potencjometr zdaje się od regulacji vol. Co sadzicie o tym modelu przynajmniej na start ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Na początek może być wszystko, pytanie tylko na ile wpisze się w Twoje preferencje. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skori23 Napisano 23 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 (edytowany) Ok, ale nie jest za slaby na te Tonsile ? Plus bede musial zaplacic za naprawe (nie wiem ile), wiec zastanawiam sie, czy to w ogole ma sens.. Pzdr Edytowano 23 lutego 2019 przez skori23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Gdyby ten wzmacniacz był sprawny, wtedy nie ma problemu z tym aby mógł napędzić Tonsile które masz. Jednak nawet jako sprawny jest wart nie więcej niż 200 zł i nie jest to zbyt rewelacyjny wzmacniacz. Do tego niskie modele Sony były raczej znane z dużej awaryjności w przeciwieństwie do serii ES . Dlatego myślę że wydawanie więcej niż kilkadziesiąt zł na jego naprawę nie ma raczej sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skori23 Napisano 23 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Sprawdzę zatem ile będzie kosztowała naprawa i podejmę decyzje, dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skori23 Napisano 31 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2019 Stary Soniacz nieopłacalny w naprawie, także idzie na złom Co sądzicie o serii Pioneer A, np A-301 ?? https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-pioneer-a-301-2x40w-7754691513 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 Pioneer to dla mnie od modelu 656 w górę Tańsze wzmaki bardziej żywiołowe to Sony np taf 190 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts