pmedela #1 Napisano 6 marca 2019 Witam wszystkich Mam na imię Piotr, to mój pierwszy post na forum. Chciałem zasięgnąć porady, jakich argumentów użyć w rozmowie z serwisem, w sprawie uszkodzenia ampli Pioneer VSX-832, mianowicie: Amplituner w trybie stereo (z CD i aplikacji internetowych TuneIn, Spotify), zniekształca dźwięk w zakresie niskich i średnich częstotliwości. Ustawienia dźwięku Direct lub z korekcją na 0dB. Podpinałem 3 zestawy kolumn, Heco Music Style 900 (w salonie odsłuchowym), Mission m74i, i zestaw DIY na głośnikach Tonsila. Zniekształcenia są w zasadzie bez względu na stopień wzmocnienia, typowe pierdzenie, furczenie, jak przy przesterowanym sygnale. Sprzedawca w niezależnym salonie audio bez problemu potwierdził moje spostrzeżenia, niestety serwisant w serwisie Pioneer'a nic nie słyszy :-) Mam dzisiaj do niego dzwonić i teraz jak z nim rozmawiać, jak go nakierować, przekonać ? Sprzęt oddałem do sklepu z tytułu rękojmi, ale oni się zasłaniają opinią serwisu, więc jestem w czarnej d.... Możecie coś doradzić ? Dziękuję i pozdrawiam Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 6 marca 2019 Kiedy sprzęt był kupiony? Gdzie? Który to salon? Skąd jesteś? Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pmedela #3 Napisano 6 marca 2019 Sprzęt kupiony miesiąc temu w MediaExpert w Chrzanowie. A byłem z nim u Was w Oświęcimiu, tydzień temu w sobotę, bo chciałem kupić Heco Music Style 900 i okazało się, że ampli jest niesprawny, więc wstrzymałem się z zakupem kolumn. U Was w salonie obsługiwał mnie miły Pan Grzegorz z kucykiem ? Słyszał zniekształcenia bez problemu. -- Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pmedela #4 Napisano 17 marca 2019 Witam ponownie Sprzęt wrócił z serwisu, niby był sprawny, nic nie naprawiali i nagle zaczął grać normalnie, czyli wszystko jest w porządku, dziwne... 😕 I faktycznie jest ok 🙂 -- Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 18 marca 2019 No to się cieszymy mogli go wyzerować i tyle. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #6 Napisano 18 marca 2019 Ostrożnie z ustawieniam equalizacji na przyszłość Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach