Marcin Qazwsx Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Ostatnio zakupiłem rodzicom malutką wieżę ONKYO CS-N575D. Mimo małych rozmiarów i mocy gra bardzo szczegółowo ale troszkę mi brakuje niższego zejścia. Zastanawiam się jeszcze nad zakupem "małego" subwoofera (okolice 1000zł) koniecznie z auto włączaniem/wyłączaniem. Przeznaczenie: głownie słuchanie muzyki. Pokój ok 15mkw Zastanawiam sie nad Klipschem R-8SW - czy warto? Kurcze zależy mi też aby nie buczał na czuwaniu... Nie wiem czy za dużo nie wymagam za tego tysiaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 marca 2019 Udostępnij Napisano 9 marca 2019 Klisch R-8SW to malutki subwoofer i niestety dosyć wolny, nie sprawdzi się dobrze w muzyce. Dorzuć parę złotych i kup model R-100SW, jest znacznie lepszy. Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 9 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2019 (edytowany) Dzięki. On jest lux tylko mam ograniczenia co do wysokości - tak do 30cm Znajdziemy coś jeszcze w gabarytach np. rela t5i już nawet do tych 1500zł? Edytowano 9 marca 2019 przez Marcin Qazwsx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Bardzo słaby sub. Klipsch 100 także nie nadaje się do stereo. Moim zdaniem w tej cenie tannoy ts2.8 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 14 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2019 Hmm Tannoy gabarytowo OK, tylko trochę ma wysokie pasmo od 50Hz... Dobrze jakby zszedł do tych 35-40Hz nawet już do 1500zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 I tak nie słyszysz tych 40 Hz wiesz o tym no to idz w ts2.10 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Spójrz proszę na Q Acoustics 3060S. Bardzo dobry subwoofer, potrzebuje tylko trochę wolnej przestrzeni szczególnie po bokach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Czy jak on głośno gra to go nie wywróci? 8kg na suba to troszkę dowcipne jest. Tego nie słuchałem, model 2070 jest spoko. Ale 3060 bym się po prostu bał. https://www.qacoustics.co.uk/q-acoustics-2070si-active-subwoofer.html#specs Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 15 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2019 16 godzin temu, S4Home napisał: I tak nie słyszysz tych 40 Hz wiesz o tym no to idz w ts2.10 Piotr eee 40hz jest słyszalne przecież.;) Dzieki za info. "Acoustics 3060S" - co oni nie wymyślą 15 godzin temu, Q21 napisał: Spójrz proszę na Q Acoustics 3060S. Bardzo dobry subwoofer, potrzebuje tylko trochę wolnej przestrzeni szczególnie po bokach. Jeszcze tylko 5 stowek i drugiego rela5 wezme Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 marca 2019 Udostępnij Napisano 16 marca 2019 10 godzin temu, Marcin Qazwsx napisał: eee 40hz jest słyszalne przecież.;) Dzieki za info. "Acoustics 3060S" - co oni nie wymyślą Jeszcze tylko 5 stowek i drugiego rela5 wezme REL to klasa sama w sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 16 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2019 10 godzin temu, Q21 napisał: REL to klasa sama w sobie. Taaaak. Kocham go za to, że mimo małych rozmiarów, potrafi zejść tak, że basu nie słuchać a chałupa się trzęsie :)) Acoustics 3060S - damy rade troszkę zejść z tej ceny jak cos? Brałbym pewnie na fv... Głupio zabrzmi ale nie chce aby sub był dwa razy droższy od tej wieżyczki :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2019 Udostępnij Napisano 18 marca 2019 Żartujesz? Mając rela świadomie się w to pakujesz?.najpierw wypożycz od chłopaków i bądź pewien decyzji Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 marca 2019 Udostępnij Napisano 18 marca 2019 Dnia 16.03.2019 o 21:22, Marcin Qazwsx napisał: Taaaak. Kocham go za to, że mimo małych rozmiarów, potrafi zejść tak, że basu nie słuchać a chałupa się trzęsie :)) Acoustics 3060S - damy rade troszkę zejść z tej ceny jak cos? Brałbym pewnie na fv... Głupio zabrzmi ale nie chce aby sub był dwa razy droższy od tej wieżyczki :)) Napisz na priv, przygotuję Ci ofertę. Ale pomyśl o REL, to klasa sama w sobie. Ta cena nie bierze się z nikąd, to po prostu świetny sub. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 19 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2019 Dnia 18.03.2019 o 10:25, Q21 napisał: Napisz na priv, przygotuję Ci ofertę. Ale pomyśl o REL, to klasa sama w sobie. Ta cena nie bierze się z nikąd, to po prostu świetny sub. Wiem, wiem bo mam go w parze z Emitami 30. Tylko drugi chciałem kupić rodzicom do tego małego Onka - tak sobie dawałem 1000 - 1200zł żeby troszkę tylko obniżyć pasmo. Dnia 18.03.2019 o 08:39, S4Home napisał: Żartujesz? Mając rela świadomie się w to pakujesz?.najpierw wypożycz od chłopaków i bądź pewien decyzji Piotr To dla rodziców 300km ode mnie:) Przypomnę że tam gra mały onkyo n575 i nie mam dużych wymagań. Szukam dobrego stosunku cena-jakość do 1500. Rel za drogi. Nie chce zawracać głowy z pożyczaniem odsyłaniem sprzętu za kilka stówek. Wieża ma 20W mocy wiec większość subów ją mocno ją wzmocni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 To kup używanego tannoya msub albo starsze wersje ts i już Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Qazwsx Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 12 godzin temu, S4Home napisał: To kup używanego tannoya msub albo starsze wersje ts i już Piotr Dzieki, wezme go pod uwage. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts