klimas7 Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Chcę połączyć kablem optycznym mój TV z amplitunerem Onkyo TX-8250, ponieważ jak rzucam osobno obraz do TV (HDMI) i osobno dźwięk do amplitunera (AirPlay), to mam przesunięcie dźwięku (jest spóźniony) do obrazu. Ile powinienem wydać na kabel, żeby zachować jakość dźwięku, ale jednocześnie nie kupować przesadnie drogiego kabla (w końcu to stereo za ~5 tys., a nie sprzęt profesjonalny)? Pytam, ponieważ ceny kabli 2-3m zaczynają się od 10zł, a kończą na conajmniej kilkuset złotych. Czy wystarczy mi kabel za ~30zł, czy lepiej dołożyć np. do QED profile za 120zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Myślę, że wystarczy taki, który się nie rozpadnie po dwóch przełączeniach. Na pewno nie ma sensu wydawania kilkuset zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 29 minut temu, nowy78 napisał: Myślę, że wystarczy taki, który się nie rozpadnie po dwóch przełączeniach. Na pewno nie ma sensu wydawania kilkuset zł. Z mojego doświadczenia z tego typu kabelkami podstawą jest wykonanie wtyczek. Niesamowite jak tanie wtyki nie trzymają wymiarów. Z tanich kupowałem prolinka i też nie jest najlepiej Nie wiem jaka długość jest ci potrzebna ale odżałowałbym te 100-150 zł na kabelek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Prolinka kupiłem akurat ostatnio do Chromecasta. Strona "normalna" faktycznie jest dość luźna. Mam jeszcze dwa inne optyki w okolicach 50 zł - jednego lepiej nie ruszać - bardzo ciasny, drugi za to jeszcze luźniejszy od prolinka :) W każdym razie różnic w dźwięku nie zauważyłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts