bzikusek Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Hejka, mam DENONA AVC-X8500H od paru tygodni. Zauważyłem dziwne zjawisko. Po dłuższym słuchaniu muzyki, bądź oglądaniu filmów na dość wysokim poziomie podczas przyciszania i podgłośniania słyszę pstrykanie w głośnikach wysokotonowych. Najczęściej przy słuchaniu mocnych basów. Muszę się bardzo wsłuchać, ale jest to słyszalne. Jak sądzicie, czy to normalne? Mialem go reklamować, ale byłem w salonie DENONA pobawić się ich x8500 i jest tak samo. Czy amplitunery tak mają? Mam stary amplituner Sony i jest tak samo. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Nie jest to normalne. U mnie na żadnym amplitunerze tak nie było. Ale skoro nie jest to na twojej sztuce to może kolumny? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzikusek Napisano 13 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Kolumny nowe. W salonie DENONA to samo na ich amplitunerze, na tym samym modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 marca 2019 Udostępnij Napisano 14 marca 2019 No to nie umiem ci powiedzieć . 8500 nie testowałem i nie mam zamiaru W modelach x3500,x4500 czy też 6400 i innych konkurencyjnych firmach nie spotkałem się z takim problemem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzikusek Napisano 14 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2019 Podejrzewam, że po prostu jestem wyczulony i przewrażliwiony w takich niuansach. Przy zmianach korektora też to występuje. Identycznie jest w salonie adenina na ich sztuce. A czemu nie masz zamiaru go testować? Jest coś z nim nie tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Cena. W tej cenie masz rewelacyjny amplituner i końcówkę mocy denon próbował w tym modelu wrócić do złotych lat amplitunerów kina. Ale to nie z11, niestety. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Myślę, że mogłeś co nieco przesadzić z ustawieniami equalizera. Czy jak ustawisz w trybie Pure Direct to też masz ten problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzikusek Napisano 18 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2019 Wydaje mi się, że też. A czy to normalne, że ten amplituner dopiero zaczyna grać w skali od 0-98 dopiero na poziomie 60-70? Czy to oznaka jego słabości? Bo dopiero po 80 konkretnie głośno gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2019 Udostępnij Napisano 19 marca 2019 Tak ma ustawione wmocnienie sygnału. Tak to normalne. Coraz więcej amplitunerów tak jest programowana. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzikusek Napisano 20 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Ok. Dzięki. 😉Zauważyłem, że czasem po zaśnięciu mi się wyłącza amplituner gdy pozostawie go wieczorem włączonego wraz z dekoderem i telewizorem, a czasem nie. Subwoofer się wyłącza zawsze. Czym to może być spowodowane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Przy braku sygnału po pewnym czasie powinien się zgasić. Jeśli się nie gasi to może dostać jakiś krótki impuls który przelduzy mu żywot o kolejne 4 godziny. Nie przejmował bym się tym Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukaszfro Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Dnia 15.03.2019 o 08:16, S4Home napisał: Cena. W tej cenie masz rewelacyjny amplituner i końcówkę mocy denon próbował w tym modelu wrócić do złotych lat amplitunerów kina. Ale to nie z11, niestety. Piotr Witaj, W takim razie jak byś to złożył by uzyskać podobną cenę oraz zachować wszystkie możliwe technologie z amplitunera w połączeniu z końcówką mocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Ale serio to nie będzie wcale trudne. Denon X 6700 czy nawet 4700 zalezy ile chcesz kanałów i wtedy masz integre lub końcówkę do wyboru w cenie 6-11000. Atoll, Roksan, NAD i szeroki wybór innych. To przy wyborze i zachowaniu dzwieku 8500. Mozna także iśc w coś szybszego Yamaha 3080 + także integra/ końcówka za 6k Dźwiękowo bardzo dobrze wypada takze nowy Arcam AVR 10 do którego także wystarczy na rozwinięcie o końcówkę. Ehhh mozna by jeszcze pisać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts