Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hejka, mam DENONA AVC-X8500H od paru tygodni. Zauważyłem dziwne zjawisko. Po dłuższym słuchaniu muzyki, bądź oglądaniu filmów na dość wysokim poziomie podczas przyciszania i podgłośniania słyszę pstrykanie w głośnikach wysokotonowych. Najczęściej przy słuchaniu mocnych basów. Muszę się bardzo wsłuchać, ale jest to słyszalne. Jak sądzicie, czy to normalne? Mialem go reklamować, ale byłem w salonie DENONA pobawić się ich x8500 i jest tak samo. Czy amplitunery tak mają? Mam stary amplituner Sony i jest tak samo. Pozdro

Napisano

Podejrzewam, że po prostu jestem wyczulony i przewrażliwiony w takich niuansach. Przy zmianach korektora też to występuje. Identycznie jest w salonie adenina na ich sztuce. A czemu nie masz zamiaru go testować? Jest coś z nim nie tak?

Napisano

Wydaje mi się, że też. A czy to normalne, że ten amplituner dopiero zaczyna grać w skali od 0-98 dopiero na poziomie 60-70? Czy to oznaka jego słabości? Bo dopiero po 80 konkretnie głośno gra.

Napisano

Ok. Dzięki. 😉Zauważyłem, że czasem po zaśnięciu  mi się wyłącza amplituner gdy pozostawie go wieczorem włączonego wraz z dekoderem i telewizorem, a czasem nie. Subwoofer się wyłącza zawsze. Czym to może być spowodowane?

Napisano

Przy braku sygnału po pewnym czasie powinien się zgasić. Jeśli się nie gasi to może dostać jakiś krótki impuls który przelduzy mu żywot o kolejne 4 godziny. Nie przejmował bym się tym

Piotr

• 1 year later...
Napisano
Dnia 15.03.2019 o 08:16, S4Home napisał:

Cena.

W tej cenie masz rewelacyjny amplituner i końcówkę mocy :)

denon próbował w tym modelu wrócić do złotych lat amplitunerów kina. Ale to nie z11, niestety.

Piotr

Witaj,

W takim razie jak byś to złożył by uzyskać podobną cenę oraz zachować wszystkie możliwe technologie z amplitunera w połączeniu z końcówką mocy? 

Napisano

Ale serio to nie będzie wcale trudne.

Denon X 6700 czy nawet 4700 zalezy ile chcesz kanałów i wtedy masz integre lub końcówkę do wyboru w cenie 6-11000. Atoll, Roksan, NAD i szeroki wybór innych.

To przy wyborze i zachowaniu dzwieku 8500.

Mozna także iśc w coś szybszego Yamaha 3080 + także integra/ końcówka za 6k

Dźwiękowo bardzo dobrze wypada takze nowy Arcam AVR 10 do którego także wystarczy na rozwinięcie o końcówkę.

Ehhh mozna by jeszcze pisać. :)

Piotr