Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
13 godzin temu, JohnDoe napisał:

Witam. Podepnę się do tematu kabla USB a b. Podłączenie pc - dac. Czy taki kabel może być długi np 10m do słuchania plików hi res? Czy raczej tylko do 5 metrów. Zestaw mam po przeciwnej stronie pokoju i czasem przydałby się ługi kabel do pc - dac.

Tak długich kabli używałem do łaczenia aparatu i kompa w studio foto. Z dobrym kablem było jako tako ale transfer zdjęcia trwał dłużej niz na krótszych kablach co oznacza tylko jedno - niektóre pakiety musiały być przesyłane ponownie.

wzmacniacz sygnału wpięty w usb nic nie dawał - tzn. dawał - calkowite schrzanienie połączenia :)

Dziś używam kabla 1,5 i 3m max 5m

@Derek - czy jesteś absolutnie pewien że sterowniki zostały naprawde zainstalowane ?

Napisano
Dnia 29.03.2019 o 16:46, Derek napisał:

Kabelek przyjechał, podłączyłem i dalej lipa. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł bo mi się wyczerpały.

Ja wiem, że to raczej niemożliwe..., ale jednak zapytam. Do którego gniazda USB w CX podłączasz kalebl USB?

Napisano
21 godzin temu, JohnDoe napisał:

Witam. Podepnę się do tematu kabla USB a b. Podłączenie pc - dac. Czy taki kabel może być długi np 10m do słuchania plików hi res? Czy raczej tylko do 5 metrów. Zestaw mam po przeciwnej stronie pokoju i czasem przydałby się ługi kabel do pc - dac.

Ostatnio na fejsie s4home był jakiś artykuł o nordoście iż posiadają w ofercie 7m profi kabel. Z txt-u wynikało jakby długości powyżej 5m mogły powodować lipę. Najlepiej kupić jakiś tańszy 10m i samemu sprawdzić ,ew. https://www.morele.net/kabel-usb-inline-usb-a-b-10m-34511i-760483/

• 3 weeks later...
Napisano

Witam.

Problem został rozwiązany za pomocą serwisu.

Rozwiązanie: Wzmacniacz w trybie "standby" -> wcisnąć i przytrzymać przycisk "speaker" by wejść w tryb programowania -> przycisnąć i przytrzymać przycisk "A4" -> wyjść z trybu programowania przyciskiem "speaker" by zapisać zmiany.

Jeśli w trybie programowania świeci się "A4" to znaczy, że wzmacniacz łączy się przez USB 2.0.

Dziękuję wszystkim zainteresowanym.

PS. Wzmacniacz łączy się bez problemu na 8m kablu USB.

Pozdrawiam.

• 1 year later...
Napisano

Panowie moje CXA 80 jest głuche na podłączanie kabla USB . Laptop tez nic nie wykrywa . sprawdzałem na 3 kablach. Zero reakcji . Jakbym nic nie połączał . Wie ktoś co może być przyczyną ?

• 2 months later...