Fafniak Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 13 godzin temu, JohnDoe napisał: Witam. Podepnę się do tematu kabla USB a b. Podłączenie pc - dac. Czy taki kabel może być długi np 10m do słuchania plików hi res? Czy raczej tylko do 5 metrów. Zestaw mam po przeciwnej stronie pokoju i czasem przydałby się ługi kabel do pc - dac. Tak długich kabli używałem do łaczenia aparatu i kompa w studio foto. Z dobrym kablem było jako tako ale transfer zdjęcia trwał dłużej niz na krótszych kablach co oznacza tylko jedno - niektóre pakiety musiały być przesyłane ponownie. wzmacniacz sygnału wpięty w usb nic nie dawał - tzn. dawał - calkowite schrzanienie połączenia Dziś używam kabla 1,5 i 3m max 5m @Derek - czy jesteś absolutnie pewien że sterowniki zostały naprawde zainstalowane ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 Dnia 29.03.2019 o 16:46, Derek napisał: Kabelek przyjechał, podłączyłem i dalej lipa. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł bo mi się wyczerpały. Ja wiem, że to raczej niemożliwe..., ale jednak zapytam. Do którego gniazda USB w CX podłączasz kalebl USB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derek Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 15 godzin temu, slaw0001 napisał: Możesz zapodać linka jaki kabel kupiłeś? https://sklep.rms.pl/lindy-36643-kabel-usb-2-0-a-b-cromo-line-3m 3 godziny temu, slaw0001 napisał: Ja wiem, że to raczej niemożliwe..., ale jednak zapytam. Do którego gniazda USB w CX podłączasz kalebl USB? Do USB typu B. Będę dalej kombinował z tymi sterownikami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 3 godziny temu, Derek napisał: Do USB typu B. Będę dalej kombinował z tymi sterownikami. Sorry, że pytałem, 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 21 godzin temu, JohnDoe napisał: Witam. Podepnę się do tematu kabla USB a b. Podłączenie pc - dac. Czy taki kabel może być długi np 10m do słuchania plików hi res? Czy raczej tylko do 5 metrów. Zestaw mam po przeciwnej stronie pokoju i czasem przydałby się ługi kabel do pc - dac. Ostatnio na fejsie s4home był jakiś artykuł o nordoście iż posiadają w ofercie 7m profi kabel. Z txt-u wynikało jakby długości powyżej 5m mogły powodować lipę. Najlepiej kupić jakiś tańszy 10m i samemu sprawdzić ,ew. https://www.morele.net/kabel-usb-inline-usb-a-b-10m-34511i-760483/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derek Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Witam. Problem został rozwiązany za pomocą serwisu. Rozwiązanie: Wzmacniacz w trybie "standby" -> wcisnąć i przytrzymać przycisk "speaker" by wejść w tryb programowania -> przycisnąć i przytrzymać przycisk "A4" -> wyjść z trybu programowania przyciskiem "speaker" by zapisać zmiany. Jeśli w trybie programowania świeci się "A4" to znaczy, że wzmacniacz łączy się przez USB 2.0. Dziękuję wszystkim zainteresowanym. PS. Wzmacniacz łączy się bez problemu na 8m kablu USB. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 ca dacmagic100 też ma taką opcję iż trzeba coś tam przytrzymać by się przełączył w usb 2.0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub S Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 Panowie moje CXA 80 jest głuche na podłączanie kabla USB . Laptop tez nic nie wykrywa . sprawdzałem na 3 kablach. Zero reakcji . Jakbym nic nie połączał . Wie ktoś co może być przyczyną ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Witam ,co oznacza przełącznik przy usb typu b,w cxa80,jest opisany jako ground\lift switch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts