pmedela Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Witam Krótkie pytanie:Nowy Audio Technica AT-LP120 czy używany Sony PS-X4 z Allegro (użytkownik Audio-As)??? Ma to być mój pierwszy gramofon, będzie grał z HK6550. --Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 Krótka odpowiedź Zobacz jak się pisze pierwsze posty. Link pod spodem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmedela Napisano 26 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2019 (edytowany) Masz jakiś problem człowieku? To nie jest mój pierwszy post na forum. W pierwszym poście się przedstawiłem i przywitałem, jeśli o to chodzi. A w temacie coś podpowiesz? EDIT: Nie pytam co kupić, tylko który z dwóch wymienionych, konkretnych gramofonów wybrać, który cieszy się lepszą opinią, jest ogólnie lepszy. Ich ceny są ogólnie dostępne. Podałem jaki mam wzmacniacz, wiadomo, że ma wejście phono i wybór rodzaju wkładki. Uważam, że miejsce zamieszkania, powierzchnia mojego pokoju i kwota jaką dysponuję to informacje zbędne w tym przypadku. Celowo nie podaję też żadnych szczegółów, bo chodzi o słuchanie ogólnie pojętej muzyki. Piszę też bardzo dobrze po polsku, z zachowaniem zasad interpunkcji, jestem na to wręcz uczulony. Powyższe to tak w odniesieniu do wątku "Pierwsze posty na forum" -- Piotrek Edytowano 27 marca 2019 przez pmedela Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 (edytowany) A uważasz że każdy pamięta, co tam masz!? Jaki dźwięk lubisz itd, itp???? Ja Ciebie nie kojarzę, powodzenia życzę! Pozdrawiam Edytowano 28 marca 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 marca 2019 Udostępnij Napisano 30 marca 2019 Dnia 26.03.2019 o 22:29, pmedela napisał: Witam Krótkie pytanie: Nowy Audio Technica AT-LP120 czy używany Sony PS-X4 z Allegro (użytkownik Audio-As)??? Ma to być mój pierwszy gramofon, będzie grał z HK6550. -- Piotrek Cześć, Krótkie pytanie, krótka odpowiedź. Proponuję Audio-Technikę. Nie dla tego, że mamy ją w ofercie, tylko dlatego, że mam dosyć spore doświadczenie ze starszymi gramofonami i wbrew obiegowym opiniom, że są one bezwzględnie lepsze od nowych w tym samym budżecie, wcale tak nie jest. W większości przypadków nowe grają lepiej, mają też lepsze napędy i są precyzyjniej wykonane. Nie myślę tutaj oczywiście o nowych plastikowych gramofonach, ale o tych z nieco wyższej półki. Pozdrawiam, Rafał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmedela Napisano 30 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2019 Dziękuję bardzo za odpowiedź.Zdecydowałem się jednak na gramofon używany i kupiłem Reloop rp-2000 mk3 z wkładką Shure m44mb.Sprzęt jest od znajomego, po pełnym serwisie łącznie z wymianą kondensatorów, zimne luty, smary, regulacje itp. Mam nadzieję, że będzie dobrze służył. Jak na moje ucho to gra bardzo dobrze ze wzmacniaczem hk6550 i kolumnami Mission m74i.P. S. Zauważyłem, że ta wkładka zdecydowanie lepiej u mnie brzmi z igłą sferyczną niż eliptyczną (obie nowe). Przy eliptycznej pojawiają się syczące, nieprzyjemne sybilanty. Ciekawe dlaczego tak jest? PozdrawiamPiotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 marca 2019 Udostępnij Napisano 30 marca 2019 a igły masz kupione z jakiego źródła ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmedela Napisano 30 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2019 Kupione na All...o, ale szczegolow nie znam niestety, kumpel nie pamieta już.Powinienem kupić jakąś konkretną igłę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 marca 2019 Udostępnij Napisano 30 marca 2019 nie chce mi się sprawdzać pytanie czy te igły to klepane masowo podróbki/ zamienniki ? Rozrzut jakosciowy bywa przeokrutny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmedela Napisano 31 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2019 nie chce mi się sprawdzaćAha... To dzięki za pomoc :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 marca 2019 Udostępnij Napisano 31 marca 2019 Ależ bardzo proszę. Podałem możliwą drogę poszukiwań. Ty wiesz jak wygląda Twoja wkładka i igła Wpisując nazwę tej wkładki dostaję od razu kupę zdjęć plus tematy na winyl.net - wystarczy poczytać i porównać jak wygląda "obudowa" igły u Ciebie a jak w oryginalnych .. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Shure+m44mb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts