CoconutJellyMan Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 Witam wszystkich Borykam się od paru dni z problemem jak w temacie. Jeden kanał (lewy) gra odczuwalnie ciszej. Próbowałem zmieniać źródło dźwięku, zmieniałem kable. Na pewno to nie problem głośników (tannoy f4), ponieważ podłączyłem lewą kolumnę do prawego kanału i prawą kolumnę do lewgo kanału - teraz prawa strona grała ciszej. Wnioskuję, że to wina wzmacniacza (marantz 6004). Obstawiam potencjometr, ale mogę się mylić. Dźwięk nie wyrównuję się podczas głośniejszego odsłuchu. Pokrętło balance aktualnie w pozycji na 9 (w tej pozycji na kulawe ucho jest "ok"), a i tak słychać, że prawa kolumna gra głośniej. Nie jest to wina akustyki, bo zamieniałem kolumny miejscami i nadal ten sam marny efekt. Proszę o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 Spróbuj szybko poruszać potencjometrem głośności i czy zacznie grać równo ? W sumie tak czy siak końcówka może się kończyć , najlepiej pytać firm które naprawiają wzmacniacze typu @Audio Autonomy itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoconutJellyMan Napisano 30 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2019 Poruszałem szybko potencjometrem glośnosci, ale bez zmian. Spróbowałem poruszać w prawo, w lewo, do góry, na dół, aż w pewnym momencie zaskoczyło i działa dopóki nie zmienie głośności. Czyli ewidentnie potencjometr tutaj focha strzelił. Spróbuję przeczyścić go i zobaczymy czy to coś pomoże. Znacie w takim razie jakiś sklep internetowy w którym znajdę potencjometr do mojego wzmacniacza ? Ew. namiar na jakiegoś magika na śląsku też mile widziany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2019 Najpierw go wyczyść. Kontakt pr Jeśli to nie pomoże to będziesz szukał serwisu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts