audiowit Napisano 19 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2019 (edytowany) Mowiłem Ci, że najlepszy sprzęt jaki slyszałem to poprzerabiane stare wzmacniacz, cd i kolumny. Tylko, ze to juz w zaden sposób nie przypominało seryjnych sprzetów. Tam nad doborem rezystorka prowadzono odsluchy przez 2 tyg, a rezystorkow to wiesz ile jest. Zwrotnice w kolumnach przerabiano 3 razy, a wlasnie bedzie przerabiana 4 raz. Moze nie byl najbardziej rozdzielczy, czy głebokość sceny byla doskonała. Ale realność instrumentów była zaskakująca. Cd to stare dvd, wzmacniacz oczywiscie lampowy na moich ulubionych el84 , a kolumny to diy. Kable ic zrezztą juz teraz mam takie same + takie z lat 90 od pewnej zacnej firmy. Edytowano 19 czerwca 2019 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2019 Z tego co się dowiedziałem można także zastosować adapter 6sn7 na ecc82 i takie też lampy Ciekawe czy są jakieś przyjemnie brzmiące lampy ecc82 hmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2019 Nie sądzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2019 Zły jestem na siebie że tak szybko wziąłem inne lampy do odsłuchów. Trzeba było wpierw dłuzej oswoić sie z dzwiękiem zestawu firmowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2019 28 minut temu, Fafniak napisał: Zły jestem na siebie że tak szybko wziąłem inne lampy do odsłuchów. Trzeba było wpierw dłuzej oswoić sie z dzwiękiem zestawu firmowego Przecież wciąż możesz to zrobić Dajesz standardy na 100-150h i będziesz mieć porównanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2019 Tia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2019 A mowiłem, pół roku. A jak te ge? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2019 I miałeś rację. A ja po raz pierwszy od wielu lat postąpiłem jak "napał" - mówi sie trudno. GE - nie wiem Po prostu pasuje mi to granie jako całość Zgubiłem się kompletnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2019 Hmmm...gorzej by było gdyby Ci nie pasowało to granie. GE jest mniej wiecej posrodku temperatury, rozdzielczosci itd. Moglo sie tylko zdazyć, ze nastapił postep jakosciowy ale bez wyraźnej zmiany charakteru. No to teraz poł roku posluchaj i powiesz, co byś poprawił czy zmienił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts