artleep Napisano 7 maja 2019 Udostępnij Napisano 7 maja 2019 (edytowany) Witam Szanownych Kolegów. Chciałbym kupić słuchawki jak w temacie jednak zastanawiam się czy nie szukać w cenie do 1000zł czegoś z ANC...? Słuchawek będę używał w 95% w domu do muzyki więc pytanie czy warto w to inwestować? I co ważniejsze czy ta opcja nie wpływa negatywnie na jakość dźwięku bo na nim najbardziej mi zależy!? A granie tych słuchawek mi się podobało. Edytowano 7 maja 2019 przez artleep Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 maja 2019 Udostępnij Napisano 7 maja 2019 Z zasady jakość dźwięku jest gorsza z włączonym ANC. Gdy taki system jest wyłączony jego obecność nie ma znaczenia. Takie systemy jednak działają w zakresie niższych częstotliwości i cudów nie czynią, jednak pozwalają obniżyć poziom głośności zakłócającego odbiór np. silnika samochodu , samolotu , odgłosów w pociągu lub na ulicy. Czasem takie systemy działają lepiej a w innych wykonaniach nieco gorzej. W przypadku tłumienia czyjegoś gadania trzeba raczej liczyć na właściwości samych słuchawek gdy taki system jest wyłączony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 maja 2019 Udostępnij Napisano 8 maja 2019 Jeśli masz zamiar używać ich głównie w domu, to moim zdaniem nie ma sensu brać słuchawek z ANC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 8 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2019 A jak myślicie czy dokupienie do nich wzmacniacza ma sens (jeśli tak to jaki proponujecie do 500-700zł)? Wcześniej się tym nie interesowałem ale trochę poczytałem na forum i byłbym skłonny się na niego skusić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 8 maja 2019 Udostępnij Napisano 8 maja 2019 Jeśli kupujesz słuchawki Wireless, żeby korzystać z nich bezprzewodowo, to dokupywanie wzmacniacza nie ma sensu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 8 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2019 Chciałbym korzystać po kablu. Wireless to tak na wyrost Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 maja 2019 Udostępnij Napisano 8 maja 2019 No to jest sens myśleć o czymś lepszym do podłączenia przewodowo. Tylko czy ma to być tylko wzmacniacz czy ma zawierać również DAC ? Wtedy to jest DAC/Amp. I czy ma spełniać warunki sprzętu o niewielkich gabarytach jako przenośny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 8 maja 2019 Udostępnij Napisano 8 maja 2019 NuPrime uDSD będzie znakomity. Testowaliśmy go tutaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts