Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam Szanownych Kolegów. 

Chciałbym kupić słuchawki jak w temacie jednak zastanawiam się czy nie szukać w cenie do 1000zł czegoś z ANC...? Słuchawek będę używał w 95% w domu do muzyki więc pytanie czy warto w to inwestować? I co ważniejsze czy ta opcja nie wpływa negatywnie na jakość dźwięku bo na nim najbardziej mi zależy!? A granie tych słuchawek mi się podobało. 

Edytowano przez artleep
Napisano

Z zasady jakość dźwięku jest gorsza z włączonym ANC. Gdy taki system jest wyłączony jego obecność nie ma znaczenia. Takie systemy jednak działają w zakresie niższych częstotliwości i cudów nie czynią, jednak pozwalają obniżyć poziom głośności zakłócającego odbiór np. silnika  samochodu , samolotu , odgłosów w pociągu lub na ulicy. Czasem takie systemy działają lepiej a w innych wykonaniach nieco gorzej. W przypadku tłumienia czyjegoś gadania trzeba raczej liczyć na właściwości samych słuchawek gdy taki system jest wyłączony.

Napisano

A jak myślicie czy dokupienie do nich wzmacniacza ma sens (jeśli tak to jaki proponujecie do 500-700zł)? Wcześniej się tym nie interesowałem ale trochę poczytałem na forum i byłbym skłonny się na niego skusić.

Napisano

No to jest sens myśleć o czymś lepszym do podłączenia przewodowo. Tylko czy ma to być tylko wzmacniacz czy ma zawierać również DAC ? Wtedy to jest DAC/Amp. I czy ma spełniać warunki sprzętu o niewielkich gabarytach jako przenośny.