Michał Brandt Napisano 10 maja 2019 Udostępnij Napisano 10 maja 2019 Cześć, Noszę się z zamiarem zakupu zestawu do kina domowego - amplituner AV + zestaw kolumn 7.1 z subwooferem. Krótka lista do wyboru: Pioneer VSX-933 Denon AVR X1500H, AVR X2400H Sony STR-DH770 ONKYO TX-NR575 Czy unikać któregoś producenta, a może któryś robi coś lepszego niż pozostali? Z góry dziękuję za opinie i sugestie. Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 10 maja 2019 Udostępnij Napisano 10 maja 2019 czołem, producenci są spoko, tylko modele z różnych półek. Napisałeś o pełnym zestawie ampli + kolumny, a wrzuciłeś listę samych ampli. Przydałoby się zdecydowanie więcej danych. W jakim budżecie chcesz się poruszać? Do czego to ma służyć? Gdzie to ma grać, w jakich warunkach? Czy i jaką miałeś do tej pory styczność z audio? Jakieś preferencje brzemienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 maja 2019 Udostępnij Napisano 10 maja 2019 Witaj, aby zaproponować Ci konkretne rozwiązania, podaj proszę więcej szczegółów. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (filmy, koncerty, muzyka, gry), jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz najważniejsze jaki masz budżet na zakup całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Brandt Napisano 13 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2019 Dnia 10.05.2019 o 18:19, Q21 napisał: Witaj, aby zaproponować Ci konkretne rozwiązania, podaj proszę więcej szczegółów. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (filmy, koncerty, muzyka, gry), jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz najważniejsze jaki masz budżet na zakup całości. Hej, Salon około 20 m2, głównie film, muzyka (rock, soul, pop/techno też 🙂 ), również z winyla, gry z PS3. Budżet to max 3500 z kolumnami (7.1 z subwooferem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 maja 2019 Udostępnij Napisano 13 maja 2019 Oj, na pewno nie uda się zbudować systemu 7.1 fabrycznie nowego w podanym budżecie, chyba że zejdziemy do najtańszych, najbardziej budżetowych kolumn, ale to odbije się bardzo na jakości dźwięku. Z mojej strony gdyby jednak była decyzja na zakup fabrycznie nowego systemu, proponowałbym zbudować go na amplitunerze Denon AVR-X1500H z kolumnami Polk Audio T531. Niestety taki set w konfiguracji 5.0 wyczerpuje już budżet, ale chociaż możesz od tego wymagać przyzwoitej jakości dźwięku. W kolejnym etapie dołożysz subwoofer np. Klipsch R-100SW i ewentualnie dodatkowe 2 głośniki i masz docelowy, wysokiej klasy system. Natomiast w 20m2 nie jestem przekonany, że system 7.1 sprawdzi się, pozostałbym przy 5.1, chyba że mówimy o konfiguracji Dolby Atmos. Przemyśl temat, oczywiście w przypadku pytań jestem do dyspozycji, zapraszam oczywiście do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 maja 2019 Udostępnij Napisano 14 maja 2019 W tej cenie zapomnij o 7.1 Jako suba wymień także propozycje na lepszego magnata 302a To pozwoli ci zaoszczędzić Co do amplitunera Yamaha 485 lub Denona 1500 oraz Polk t531 lub quadral 6500 le to jestem zgodny ze to dobra opcja. Zapraszam po wyceny Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts