zed Napisano 17 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2007 Chciałbym kupić sobie jakiś amplituner - jeszcze się nie zdecydowałem na konkretny model - i widzę, że większość ma teraz HDMI. Niestety mój telewizor nie ma HDMI, ale DVD ma. Teraz czy mogę podłączyć dvd z amplitunerem po HDMI, ale telewizor z amplitunerem już zwykłym kablem? Nie stać mnie na razie na kupno nowego telewizora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 17 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2007 To HDMI jest z lekka przereklamowane. "Dzwięk" z DVD puść do ampli coaxialem a "obraz" z DVD do TV componentem .Twój TV ma chyba trzy takie gniazda RCA oznaczone różnymi kolorami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 19 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2007 Mam scart w TV. Rzeczy w tym, że mam także jakiś magnetowid i tuner SAT i myślałem, aby przepuścić to przez amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 19 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2007 Nie widzę żadnych przeciwskazań,mówimy oczywiście o dzwięku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 19 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2007 Dźwięk i obraz możesz przesłać do amplitunera, a z niego złączem S-Video do TV. S-Video da jeszcze najlepszą jakość obrazu, jaką można uzyskać ze złącza Scart w TV. Możesz też podłączyć sygnały audio do amplitunera, a Video do TV, ale problemem może być brak odpowiedniej ilości wejść Video w TV. W zasadzie to sam powinieneś sprawdzić, który wariant jest lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts