Arkadiusz Jastrzebski Napisano 27 maja 2019 Udostępnij Napisano 27 maja 2019 (edytowany) Cześć! Zakładam oddzielnie bo może komuś będzie łatwiej znaleźć. W trakcie upgrade systemu, aktualnie nowy Denon AVR-X4500H + Tannoy Mercury 7.4 i reszta kolumn. Właśnie się pozbyłem starego zestawu JBL z subem ES 150. Salon, który wyposażam to 30m2, częściowo otwarty na korytarz i jadalnię. Dostałem wcześniej sugestie odnośnie 2 subów, ale zanim coś zamówię chcę się upewnić. Dodam, że nie chcę przekroczyć 2 tys . Przyszły mi do głowy następujące opcje, będące blisko budżetu: - Heco Aurora SUB 30A - Klipsch SPL-100 - Klipsch R-120SW - Klipsch R-112SW (dobra cena na niemieckim Amazon) - Polk Audio HTS 12 Nie wiem czy to ma znaczenie, ale pomieszczenie ma sporą wysokość (2,9), więc objętościowo to spore wyzwanie zwłaszcza, że 2 długie ściany w zasadzie to same okna. Dodam, że to zestaw praktycznie w 100% do kina. Do muzyki służy inny pokój z zestawem stereo. Dzięki! Edytowano 27 maja 2019 przez Arkadiusz Jastrzebski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 27 maja 2019 Udostępnij Napisano 27 maja 2019 45 minut temu, Arkadiusz Jastrzebski napisał: 2000 tys za ten budżet to postawisz dwa SVS PB16-Ultra i jeszcze na dom zostanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Jastrzebski Napisano 27 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2019 25 minut temu, Markcox napisał: za ten budżet to postawisz dwa SVS PB16-Ultra i jeszcze na dom zostanie Dobry pomysł! 🙂 Dom już jest, więc starczy na kable... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Hehe Z tych modeli zdecydowanie najlepszy jest klipsch 112sw. Jaka to dobra cena na Amazonie? Na drugim miejscu znajdzie się heco aurora sub. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Jastrzebski Napisano 28 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Klipsch wisi za 449 EUR... W zasadzie wychodzi w tym samych pieniądzach co Heco. Czy dwukrotna różnica w mocy między tymi subami ma jakieś istotne znaczenie w tego typu pomieszczeniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Klipsch R-112SW będzie najmocniejszy i zapewne najlepiej nagłośni Twój salon. Z mojej strony zaproponowałbym jeszcze SVS PB-1000 lub jeśli możesz troszeczkę zwiększyć budżet Klipsch SPL-120. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania, wypożyczenia oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts