Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim.

U zaprzyjaźnionego kolegi forum Pumpurek mamy oto takie kolumny Tannoy M3 ,  Tannoy Eclipse Two .Cena tych kolumn jest identyczna 850 zł.

Tannoy M3 Year:1998 - 2001 , Tannoy Eclipse Two pierwsze opisy to 2016r, można uznać produkcja rozpoczęta 2015r.(mogę się mylić)Dużo dobrego o kolumnach Tannoy M można przeczytać , raczej same dobre rzeczy.Moje pytanie brzmi , czy naprawdę jesteśmy skazani na dwudziestoletnie konstrukcję ? Czy obecnie produkowane kolumny w cenie <1000 zł to szmelc i chińszczyzna.Pozwolę sobie przypomnieć Tannoy Eclipse One  , Tannoy Eclipse Two , .Jamo S 805 , Jamo S 801/803 Heco Victa Prime 502 , Magnat Quantum 723. Ja jestem laik i nie wiem czy będę słyszał , wysoką górę , niski dół , scenę ,to wszystko o czym tak ładnie piszecie , pełen szacunek dla Was.W innym wątku pytałem o kolumny za 1000zł i jestem pełen obaw związanych z kupnem kolumn 20 letnich.Magnat Quantum 6xx/7xx jedyna polecana pozycja ale to monitory, a podłogowe ?

POZDRAWIAM.

Napisano

Obiektywnie Tannoy Mercury to lepsza konstrukcja niż Eclipse. Ale jeśli szukasz kolumn w cenie do 1000 zł. spójrz na naszą wyprzedaż STX Electrino 150. Mamy taki komplet lekko uszkodzony podczas transportu, fabrycznie nowe z pełną gwarancją. Zapraszam.