Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Wczesniej pytałem się jaki kupić soundbar do muzyki ale wszystkie odpowiedzi były takie same - soundbar nie nadaje się do muzyki. Dostałem odpowiedź żebym kupił kolumny i amplituner. Więc mam pytanie który wybrać do Kolumn Polk T50. Yamaha HTR 2071 czy Denon AVR X250 BT. Potem mam zamiar kupić resztę zestawu czyli głośnik centralny, głośniki podstawkowe i subwoofer. Proszę o szybką odpowiedź. 

Edytowano przez poroszek9
Napisano

Żaden z tych. To najsłabsze amplitunery kinowe. 

Do stereo Pioneer a30 od razu je pokona. 

A jeśli chcesz podłączyć także kino domowe to licz się z wydatkiem na Onkyo 686 czy Yamahę 685.

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 21.06.2019 o 09:07, S4Home napisał:

Żaden z tych. To najsłabsze amplitunery kinowe. 

Do stereo Pioneer a30 od razu je pokona. 

A jeśli chcesz podłączyć także kino domowe to licz się z wydatkiem na Onkyo 686 czy Yamahę 685 

Po pierwsze nie kupię wzmacniacza ponieważ mam potem zamiar kupić resztę zestawu. 

Po drugie czego nie mają te amplitunery które ja podałem a co maja te amplitunery które zostały podane przez S4Home. Zależy mi aby amplituner miał BT. 

Mówię jeszcze raz mam 15 zaraz 16 lat, mam ograniczony budżet i nie jestem melomanem. Ma mi to służyć do posłuchania muzyki z eska lub yt a nie słuchania koncertów. 

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. 

Napisano

sam sobie pośrednio odpowiadasz na postawione przez siebie pytania. Amplitunery KD nie zostały przede wszystkim stworzone do słuchania muzyki, a już na pewno nie te z najniższej półki. Skoro po raz kolejny podkreślasz, że 

1 godzinę temu, poroszek9 napisał:

Ma mi to służyć do posłuchania muzyki z eska lub yt a nie słuchania koncertów. 

to tym bardziej niezrozumiałym jest ładowanie się właśnie w budżetowy ampli KD. Wzmacniacz stereo w tych samych pieniądzach będzie niósł za sobą znacznie więcej jakości brzmienia.

Kolejna rzecz, mając na uwadze troskę o Twój budżet, tańszym będzie zakup 2 kolumn do stereo, niż 5 kolumn + subwoofera do kina, z którego (przynajmniej tak wynika z dotąd przekazanych przez Ciebie informacji) nawet nie wykorzystasz. Samo BT, czy inną łącznośc bezprzewodową, można zapewnić innym urządzeniem.

1 godzinę temu, poroszek9 napisał:

czego nie mają te amplitunery które ja podałem a co maja te amplitunery które zostały podane przez S4Home

mają lepszą jakość brzmienia

Napisano
47 minut temu, Markcox napisał:

sam sobie pośrednio odpowiadasz na postawione przez siebie pytania. Amplitunery KD nie zostały przede wszystkim stworzone do słuchania muzyki, a już na pewno nie te z najniższej półki. Skoro po raz kolejny podkreślasz, że 

to tym bardziej niezrozumiałym jest ładowanie się właśnie w budżetowy ampli KD. Wzmacniacz stereo w tych samych pieniądzach będzie niósł za sobą znacznie więcej jakości brzmienia.

Kolejna rzecz, mając na uwadze troskę o Twój budżet, tańszym będzie zakup 2 kolumn do stereo, niż 5 kolumn + subwoofera do kina, z którego (przynajmniej tak wynika z dotąd przekazanych przez Ciebie informacji) nawet nie wykorzystasz. Samo BT, czy inną łącznośc bezprzewodową, można zapewnić innym urządzeniem.

mają lepszą jakość brzmienia

Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Zapomniałem dodać że mam również zamiar oglądać filmy. Ogólnie muzyka/filmy 50/50. Jeszcze raz przepraszam. 

Napisano

Jeżeli dołożysz 500 złotych możesz kupić wzmacniacz Pioneera a 40 AE, do którego możesz bez problemu podłączyć TV, konsole czy co tam jeszcze zechcesz. Dźwięk na 100% będzie lepszy od tych amplitunerow a na przyszłość, kiedy dozbierasz trochę pieniędzy będziesz mógł go połączyć z jakimś bardziej sensownym ampem AV i rozbudować swój system. Pozdrawiam. 

Napisano

No dobra jeśli masz 16 lat to obojętne. 

Masz jeszcze czas żeby zapoznać się ze sprzętem i w dorosłym życiu wybrać coś innego.

Co mają? A czego tamte nie? 

Skoro bt jest tu i tu 

Powiem ci tak

Cinquecento w dużym mieście jest szansa że dojedzie do celu tak samo szybko jak Mercedes klasy E. Jednego kupisz za 1000 zł drugiego za 150 000. To tak z grubsza. W amplitunerach różnice też są.