Łukasz Brzuchania Napisano 3 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2019 19 minut temu, kn1234 napisał: Podwójne gniazda są bo są i co z tego,wymuszenie kupna kabli?Ty mylisz chyba bi-kable od bi-wzmacniacz,pytam się po co podwójne kable do heco aurora i yamaha 803,kto usłyszy różnice?👍 Mam podłączone jednym kablem. Pytam jaka wartość ohm ustawić na 803 8 czy 4 ohm jest jakaś różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 3 lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 lipca 2019 To było do kolegi Piotra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 13 godzin temu, kn1234 napisał: Podwójne gniazda są bo są i co z tego,wymuszenie kupna kabli?Ty mylisz chyba bi-kable od bi-wzmacniacz,pytam się po co podwójne kable do heco aurora i yamaha 803,kto usłyszy różnice?👍 Do mnie to pytanie? Bo amping o to mi chodziło. Podłączanie kablami które się rozdzielają na dwie końcówki to wogole jest głupotą i marketing. 13 godzin temu, Łukasz Brzuchania napisał: Mam podłączone jednym kablem. Pytam jaka wartość ohm ustawić na 803 8 czy 4 ohm jest jakaś różnica? Ustaw na 4 omy Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 (edytowany) 15 godzin temu, kn1234 napisał: Podwójne gniazda są bo są i co z tego,wymuszenie kupna kabli?Ty mylisz chyba bi-kable od bi-wzmacniacz,pytam się po co podwójne kable do heco aurora i yamaha 803,kto usłyszy różnice?👍 Masz większe szanse usłyszeć różnice w dźwięku podłączając kolumny w bi-wire niż kupując magiczne interkonekty sygnałowe. Na pewno dużo zależy od komponentu reszty toru. W Aurorach różnice w podłączeniu przy bi-wire słyszałem, ale nie były to zmiany wielkiej skali. Być może po prostu kiepskie parametry blaszek łączących zaciski zostały zniwelowane. Edytowano 4 lipca 2019 przez kukocz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 lipca 2019 10 godzin temu, S4Home napisał: Do mnie to pytanie? Bo amping o to mi chodziło. Podłączanie kablami które się rozdzielają na dwie końcówki to wogole jest głupotą i marketing. Ustaw na 4 omy Pozdrawiam A jak on to ma ustawić na 4 omy?czy w 803 jakoś się to ustawia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 lipca 2019 Jest to ustawienie w opcjach. Tylko nie pamiętam czy wchodzi się tam klasycznie w opcje czy też jest to opcja serwisowa. Zagladnij do instrukcji. Możliwe że trzeba dwa guziki jednocześnie wcisnąć. Tak jest w modelach AV. Nie pamiętam jak w stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 lipca 2019 Jak kolega bedzie mial problem to niech wali do mnie.Mam ta Yamaszke juz rok i znam juz jak wlasna kieszen😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Brzuchania Napisano 5 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2019 Tak trzeba wcisnąć dwa przyciski na amplitunerzre Dnia 4.07.2019 o 08:40, S4Home napisał: Do mnie to pytanie? Bo amping o to mi chodziło. Podłączanie kablami które się rozdzielają na dwie końcówki to wogole jest głupotą i marketing. Ustaw na 4 omy Pozdrawiam Jest jakaś różnica w dźwięku miedzy 8 a 4 ohm? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams_19 Napisano 5 lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 lipca 2019 Dnia 03.07.2019 o 19:32, Łukasz Brzuchania napisał: Mam podłączone jednym kablem. Pytam jaka wartość ohm ustawić na 803 8 czy 4 ohm jest jakaś różnica? Jeśli nie chcesz, żeby szybko włączały się zabezpieczenia które będą odcinać końcówki mocy w ampli to ustaw 4 ohm i wtedy nawet jak trochę bardziej odkręcisz VOLUME to wszystko powinno być ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atharvaconley Napisano 19 lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 lipca 2019 (edytowany) Dnia 27.06.2019 o 18:28, Łukasz Brzuchania napisał: Witam. Kupiłem kolumny Heco Speed Test Scrabble Word Finder Solitaire Aurora 700 i myślę jaki kupić do nich wzmacniacz albo amplituner w cenie do 3500 zł. Co polecacie do tych kolumn? Zastanawiam się nad Yamaha r-n803d Lecz jego następca C368 jest inaczej zbudowany od poprzednika, przez co brzmi w ogóle inaczej. Edytowano 19 lipca 2019 przez atharvaconley Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 lipca 2019 Dnia 19.07.2019 o 21:52, atharvaconley napisał: Lecz jego następca C368 jest inaczej zbudowany od poprzednika, przez co brzmi w ogóle inaczej. ? Czego następcą? Yamahy? Bo nie wiem co cytujesz. 368 to następstwo poniekąd 356. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts