Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam i proszę o pomoc . Właśnie zakupiłem swoje pierwsze kino denon x2500 plus dali oberon 7,1,vocal +e12f. 

Nie wiem co ustawiłem źle ale sub podłączony przez lfe wogole nie gra nawet przy wstępnej konfiguracji. Sub napewno działa. Do tego filmy blu ray odtwarzane są w stereo.  Będę wdzięczny za pomoc. 

Napisano
8 minut temu, seba3002 napisał:

Zrób zdjęcie tego suba z tyłu, tz jak masz podłączony i jak ustawione są gałki od głośności i odcięcia. 

Pokrętła jak na zdjęciu , power na on lub auto , nie działa na żadnym , wzmacniacz podpięty dedykowanym kablem 3m w wejście oznaczone na zdjęciu 

047ADFA1-E908-4ABC-9A04-D8E04763F5BD.jpeg

Dodam jeszcze ze kombinowałem wcześniej z ustawieniami tak aby podłączyć jeden głośnik z wbudowanym wzmacniaczem do pre out / subwoofer 1i2. I ten głośnik działał wiec wyjście tez jest ok. Nie mam pojęcia co zrobić aby kino grało w 5.1 a nie tylko stereo. 

Napisano
30 minut temu, Damian Porębski napisał:

Ustaw w opcjach 5.1 albo 7.1 subwofer masz wylaczony w opcjach na 100% i podebnij pod dobre wyjście;)

Tak, tylko jak to zrobisz , szukam w instrukcji ale nic nie mogę znaleść 

Napisano (edytowany)
Dnia 29.06.2019 o 10:49, seba3002 napisał:

No to teraz tylko cieszyć się sprzętem 🙂. Napisz jak wrażenia. Sam miałem denona połączonego z dali co jest uważane tutaj za mezalians 😁. Powiedz jak Tobie podoba się takie granie. 

Szczerze to nie wiem dlaczego ludzie tak piszą . Ja jestem mega zadowolony. Spodziewałem się dużo mniej po tym zestawie . Ale te pewnie kwestia gusta. Dla mnie jest bardzo, bardzo dobrze. 

Edytowano przez W-3
Napisano

To typowe dla nas Polaków. Nie mówię tu konkretnie do ciebie. Ale my zawsze jesteśmy zadowoleni z zakupu bo go dokonaliśmy. I chwalimy i zachęcamy innych do zrobienia podobnego. 

Na zachodzie tak nie jest. Ja też od dłuższego czasu nauczyłem się wyrażać obiektywna opinie i jest kilka produktów o których powiem otwarcie że miewałem lepsze lub nie jestem zadowolony.

Ile innych kin sprawdzałeś u siebie? 

Do póki nie sprawdzisz 3 to twoja wypowiedź ja jestem zadowolony jest naturalną :)

i proszę nie odbieraj tego jako negatyw. Cieszę się że co się podoba. Mówię tylko bardziej o psychologicznym podejściu :)