Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. 

Mam pytanie do osob majacych praktyke I doswiadczenie w takich konfiguracjach.

Prosze nie pytac dlaczego to ,czy tamto. Nie jestem audiofilem. Jest sytuacja nastepujaca. Mam kolumny B&W,model CDM-9NT. Kable do powyzszych to Cardas Quadlink 5-C. Mam do wyboru Yamaha R-N602 albo Onkyo TX-8250.Muzyka ktora slucham to troche rock,czasami jazz albo Vangelis sie tez trafi. W zaleznosci od dnia.

Jaki bedzie lepszy wybor. Dziekuje I pozdrawiam

Napisano

Witaj,

Temat dokładnie tych dwóch najpopularniejszych amplitunerów stereo był poruszany na forum dziesiątki razy :) więc ameryki już nie odkryjemy. Biorąc pod uwagę to jakie masz kolumny uważam, że bardziej odpowiednie będzie jednak Onkyo, które oferuje trochę cieplejsze, łagodniejsze brzmienie niż Yamaha. Z drugiej strony jeśli lubisz rockowe i bardziej agresywne brzmienie, Yamaha może również Ci się spodobać, będzie to jednak pewne odstępstwo od szeroko rozumianej neutralności brzmienia. Onkyo trochę złagodzi temperament kolumn. Funkcjonalność obu urządzeń jest w zasadzie taka sama. Odsłuch zawsze jest optymalnym rozwiązaniem gdyż nie trzeba być audiofilem aby te różnice w brzmieniu wychwycić.

Pozdrawiam,

Michał.

Napisano

Cześć. 

Przepraszam bardzo że tutaj wpadłem ale tytuł tego wątku to mały plagiat wielkiego dzieła. Zwyczajnie mnie zmylił.

To taki żarcik. Dla tych co wiedzą i mają poczucie humoru ;)