Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich serdecznie i proszę o pewną wskazówkę dotyczącą tych paczek aktualnie mam magnaty quantum 605 i to gra razem z zestawem yamahy a-s2000 w 20m kwadratowych i jest dobrze, jednak zastanawiam się nad zmianą i kupnem heco aurora 700. Tylko nie bardzo orientuję się jaki charakter brzmieniowy mają te kolumny, no i czy to by była zmiana na plus dźwiękowo, bo sprzętowo to chyba tak( kolumny trójdrożne).

Napisano

Witaj,

Heco Aurora to jedne z najbardziej muzykalnych barwnych i analogowo brzmiących kolumn w swoim i zbliżonym przedziale cenowym. To kolumna, która śmiało mogłaby być droższa i nadal byłaby bardzo dobra więc na pewno warto się nią zainteresować. Niemniej jednak wzmacniacz A-S2000 ma potencjał na jeszcze lepsze kolumny i lepsze granie. Trzeba też zaznaczyć, że Heco i Magnat to inny style brzmienia. Magnat będzie ostrzejszy, bardziej rockowy i loudnessowy. Heco gra znacznie łagodniej. Myślę, że barwowo do Yamahy basuje bardziej.

Pozdrawiam,

Michał.

Napisano

Q21 dzięki za wskazówki, pomyślałem o tych kolumnach( heco aurora 700) bo jak na swoją cenę są najprawdopodobniej bardzo rzetelnie zbudowane i dodatkowo są trzydrożne; myślałem też o większym modelu 1000 ale do 20 metrów to mogło by być za dużo. Jeśli można to Q21 jakie kolumienki miałeś na myśli pisząc o lepszych kolumnach?

Napisano

Witaj,

Kolimny o odmiennym brzmieniu od tych które masz obecnie.

Quantum były jasne. Detaliczne. Punktowe. Heco są melodyjne nieco cieplejsze. W swojej cenie to jedne z lepszych wyborów. 

Jeśli chcesz zmienić rodzaj dźwięku to kierunek dobry 

Jeśli chcesz rozwinąć obecny to magnat quantum 757, monitor audio seria silver. 

Zapraszam po wypożyczenie i na odsłuch.

Pozdrawiam 

Napisano
Dnia 9.07.2019 o 08:28, S4Home napisał:

Tak mam. W obydwu kolorach. Zapraszam. Posłuchasz ich no i ich konkurencji.

Pozdrawiam

Jak już miałbym coś wypróbować to wersję jaśniejszą. Napisz mi jak wygląda procedura z wypożyczeniem, no i jaką cenę oferujesz, bo jest trochę tego w internecie a niektóre są dość atrakcyjne ;)